Warning: exif_imagetype(): stream does not support seeking in /home/customer/www/deedado.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 3312

Aardbeien fruit leer maken

door | 5 jun,2023 | Aardbei recepten, Conserveren, Moestuin, Moestuin Blog 2023, Recepten | 0 Reacties

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een leuk klusje om te doen. Fruitleer is een lekkere en een gezonde snack voor kinderen, maar ook zelf kan ik het erg waarderen. In dit recept gebruik ik alleen aardbeien voor het maken van het fruitleer, maar je kunt ook andere soorten fruit gebruiken. Zo kan je verschillende soorten maken en kijken wat jullie het lekkerst vinden om te maken en te eten.

Aardbeien in het seizoen

Aardbeien voor fruitleer

Het aardbeien seizoen is weer begonnen. Twee weken geleden oogsten we de eerste rode aardbei, een paar dagen later een stuk of 6 maar nu beginnen de aardbeien volop rode sappige vruchten te geven. Inmiddels hebben we al ruim een kilo geplukt. En die verdwijnen voornamelijk vers in onze buikjes. Maar waarschijnlijk wordt dat binnenkort teveel en dan is een receptje voor fruitleer wel fijn om te hebben.

fruitleer maken

Aardbeien fruit leer maken

76d2d6663ee7a2e48ea1937184c1632e?s=30&d=mm&r=gDeeDee

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardbeien
  • 30 tot 60 ml honing
  • 5 ml citroensap
  • 15 ml tot 45 ml water

Instructies
 

  • Was de aardbeien grondig en verwijder de kroontjes. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en doe ze in een blender of keukenmachine.
  • Blend de aardbeien tot een gladde puree. Optioneel: passeer de puree door een zeef om eventuele pitjes te verwijderen.
  • Giet de aardbeienpuree in een pan en voeg de honing, citroensap en water toe. Pas de hoeveelheid honing en water aan naar smaak, afhankelijk van de gewenste zoetheid. Begin met een kleinere hoeveelheid en voeg indien nodig meer toe.
  • Verwarm de pan op laag vuur en roer het mengsel goed door. Laat het sudderen gedurende 20-30 minuten, of totdat de puree is ingedikt tot een dikke consistentie.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het aardbeienmengsel gelijkmatig uit over het papier. Verspreid het met een spatel zodat het een gelijkmatige laag vormt.
  • Plaats de bakplaat in een oven op de laagste temperatuurstand, meestal rond de 50-60°C. Laat het fruitleer gedurende 2-6 uur drogen, of totdat het stevig aanvoelt maar nog steeds enigszins plakkerig is.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat het fruitleer volledig afkoelen. Snijd het vervolgens in stroken of kleine vierkantjes.
  • Rol elke strook of elk stukje fruitleer op en bewaar ze in luchtdichte containers of wikkel ze in bakpapier. Zo blijft het fruitleer langer houdbaar.

Nu heb je heerlijk zelfgemaakt aardbeienfruitleer om van te genieten! Je kunt experimenteren met andere soorten fruit en smaken door de aardbeien te vervangen door bijvoorbeeld bessen, perziken of mango. Veel plezier met het maken en proeven van je fruitleer!

Veel liefs

Producten uit mijn moestuinwinkel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review recept




Laatste blogs

Producten