Aardbei rabarber jam

Aardbeien rabarber jam maken

Snel naar recept

Dit jaar maakte ik héél veel jam, we hadden een goede fruitoogst dit jaar en het meeste heb ik verwerkt tot jam en siroop. En een flink deel heb ik ingevroren om later te kunnen gebruiken in smoohies. Nu ik mijn voorraad kast heb opgeruimd en gereorganiseerd kom ik allemaal dingen tegen waarvan ik stiekem alweer vergeten was dat ik het überhaupt gemaakt had! Waaronder deze aardbeien rabarber jam.

Een mooie start in het voorjaar

Heb je in het voorjaar veel aardbeien en veel rabarber en weet je niet goed wat je er mee moet doen. Dan biedt deze aardbeien rabarber jam uitkomt om je oogst te kunnen verwerken. Het hoeft natuurlijk niet je eigen oogst te zijn. In het voorjaar worden de aardbeien weer betaalbaar en is rabarber volop te krijgen en kan jij deze jam ook maken met gekochten producten.

Waar kan je de aardbeien rabarber jam voor gebruiken

Yes zoals je kunt verwachten is deze jam gewoon erg lekker op brood of een beschuitje. Zoals de meeste jam soorten. Maar deze jam is ook erg lekker door de yoghurt, om havermout een beetje smakelijker mee te maken. Nee ik hou niet van havermout, maar mijn lichaam wel en met een schepje jam en vers fruit krijg ik het wel weg. En verder kun je de jam gebruiken op een pannenkoek, maar is ook lekker bij een kaasplankje of op de charcuterie plank.Heb je de jam gemaakt en was dit recept nuttig voor je, laat me het weten in de comments! Dan weet ik dat ik niet voor niets schrijf 😉

Veel liefs
Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit uitgebreide recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst

7 makkelijk te kweken groentes in potten

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag wat is makkelijk te kweken in

Maart 2023 plantjes en tuin update

Inmiddels is er hier in huis al volop gezaaid. De meeste paprika’s en pepers zijn

Indiogo rose tomaat

Deze bijzondere tomaat heeft niet alleen een mooie diep paarse bijna zwarte kleur, maar ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *