Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren op basis aardbeienjam of aardbeien rabarber jam. Nu de aardbeien weer langzaam beginnen te kleuren en we al wat aardbeien op onze moestuin hebben kunnen oogsten. Ben ik bezig met het kijken wat ik straks met mijn oogst ga doen. Een oogstplan is altijd fijn om te maken. En dit jaar staat dit lekkere recept voor aardbeien vanillejam boven aan mijn lijstje om te maken. En ook gaan we dit jaar weer lekker aardbeien drogen. Tenminste als de oogst goed is natuurlijk, want ook al liggen er nu veel mooie groene aardbeien er kan natuurlijk nog van alles mis gaan.
De aardbeien vanillejam maken
Tijd om door te gaan naar het recept voor deze aardbeien vanillejam! Ga jij deze ook proberen dit jaar? Laat het mij weten in de comments hier beneden. Dat is altijd leuk om te lezen.
Aardbeien-Vanillejam
Ingrediënten
- 1,5 kg aardbeien
- 1 kg geleisuiker
- 2 vanillestokjes
Instructies
- Was de aardbeien grondig, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
- Snijd de vanillestokjes open en schraap de zaadjes eruit.
- Doe de aardbeien, geleisuiker, vanillezaadjes en vanillestokjes in een grote pan.
- Breng het mengsel langzaam aan de kook op laag vuur en laat het ongeveer 45 minuten sudderen. Roer regelmatig.
- Verwijder de vanillestokjes en schep de hete jam in gesteriliseerde potten. Sluit ze goed af.
0 reacties