Amandelmeel crackers

Hartige Amandelmeel crackers

Snel naar recept

Ik was op zoek naar een lekkere en gezonde snack om te maken. En zo haalde ik dit recept voor crackers van amandelmeel weer uit de oude doos. De laatste tijd grijp ik weer vaak naar een zak chips, of iets anders ongezonds. En dat patroon wilde ik doorbreken. En daar was een facebook herinnering met een leuke foto van de amandelmeel crackers die ik jaren geleden regelmatig maakte. Geen idee waarom ik eigenlijk ben gestopt met het maken van deze crackers wat ze zijn heerlijk als snack. Lekker hartig, en gemakkelijk te maken. Misschien heb ik ze in het verleden te vaak gegeten, maar voor nu staan ze weer op mijn lijstje om wekelijks te maken. Al heb ik ze deze week al 2 keer gemaakt omdat de eerste plaat snel leeg was!

Een gezond alternatief voor de supermarkt cracker

Geen gekke ingrediënten, geen e-nummers waarvan je niet weet wat het is of een overdosis aan suiker. Deze crackers zijn een gezond alternatief voor de crackers uit de supermarkt. Amandelmeel is rijk aan diverse vitamine en mineralen. Het bevat veel proteïne, en is rijk aan vezels. Deze crackers zijn dan ook goed als een snack tussendoor en zorgen er voor dat je goed gevuld bent en de lekkere trek daardoor verdwijnt. Dus hup weg met de zak chips!

Variëren met dit basis recept

Amandelmeel crackers maken.

Het recept is een simpel basis recept, waar je héél veel kanten mee uit kan. En als ik ergens van hou zijn het simpele recepten waarbij het niet heel veel uitmaakt als je een beetje uitschiet met een ingrediënt. En dit recept voor amandelmeel crackers is daar een mooi voorbeeld van. Ik had héél veel behoefte aan een lekker hartige snack, dus verdubbelde de tijm en rozemarijn en voegde wat gemalen peper toe. Ik kan me zomaar voorstellen dat met toevoegen van geraspte kaas er een heerlijke kaassnack ontstaat. Met dit recept kan je veel verschillende kanten op. En aanpassen naar je eigen smaak.

Houdt je oven goed in de gaten!

Er is eigenlijk maar één valkuil bij het maken van deze crackers. En dat is dat ze op het einde vrij snel kunnen verbranden. Het is dus belangrijk om je oven goed in de gaten te houden. Ik controleer regelmatig of ze niet te hard gaan. Mijn oven wordt aan één kant iets warmer dan aan de andere kant. Dus voor mij is het zaak om mijn plaat even om te draaien halve wegen het bakken. Meestal zet ik de oven uit na circa 10 minuten. Maar laat ik de crackers er nog 10 minuten instaan. Zo garen ze nog door, maar branden ze niet aan.

Veel liefs
Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit uitgebreide recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst

7 makkelijk te kweken groentes in potten

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag wat is makkelijk te kweken in

Een reactie op “Hartige Amandelmeel crackers

  1. Pingback: Zelf pesto maken - DeeDaDo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *