Appeltaart vulling wecken

door | 8 apr,2022 | Blogs 2022, Conserveren, Moestuin, Recepten, Wecken | 4 reacties

Appeltaart is iets dat ik niet vaak maak, vaak vind ik het teveel werk en een hele taart gaat hier meestal niet op. Tenzij we een verjaardag hebben, dan maken we wel graag appeltaart. Toen ik vorig jaar een grote hoeveelheid appels had moest daar iets mee. Dus ik maakte appeltaartvulling, en wat is dat makkelijk om in huis te hebben!

Maak snel appeltaart of appelflappen

Appelflappen maken met appeltaart vulling

Soms bak ik nu een kleine appeltaart, halveer het deeg van een origineel appeltaartrecept en voila een kleine appeltaart voor in het weekend. Iets anders dat ik graag maak met de potten appeltaart vulling zijn appelflappen. Simpelweg wat bladerdeeg ontdooien vullen met wat appeltaart vulling, wat geklutst ei erover en eventueel wat suiker erover strooien. Afbakken in de oven en je hebt supersnel appelflappen op tafel staan.

Recept voor Appeltaartvulling

De afgelopen jaren gebruikte ik onderstaand recept van weckenonline.eu. Een fijn recept voor het wecken van appeltaartvulling.

Appeltaartvulling wecken

Appeltaartvulling wecken

76d2d6663ee7a2e48ea1937184c1632e?s=30&d=mm&r=gDeeDee

Ingrediënten
  

  • 3 kilo Appels
  • 700 gram Suiker
  • 1 liter Water
  • 3 theelepels Kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel Nootmuskaat
  • 2 theelepels Zout
  • 3 eetlepels Citroensap

Instructies
 

  • Neem een grote pan doe hierin het citroensap, schil de appels en snij ze in blokjes of partjes wat jij fijn vind om te gebruiken. Voeg de appels toe aan het citroensap en hussel goed door. Dit voorkomt dat de appels verkleuren terwijl je aan het schillen bent.
  • Maak de suikersiroop door het water, suiker, kaneel, nootmuskaat en zout aan de kook te brengen totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Vul brand schonen potten met de appel, druk ze goed aan.
  • Vul de potten aan met de suiker siroop zorg ervoor dat je niet verder vult dan 1 cm onder de rand.
  • Maak de randen van de potten goed schoon met een doekje met azijn.
  • Weck de potten 30 minuten op 90 graden
  • Voor gebruik, warm de vulling op in een pannetje, voeg een klein beetje maizena toe om de siroop te binden.

Bronvermelding recept: Weckenonline.eu

Veel liefs

4 Reacties

  1. Francien

    Hoi hoi
    Vraag
    Dank je wel voor je uitleg om appeltaart vulling te wekken
    Maar de toevoeging van zout vind ik wat wonderlijk
    Heeft dat een speciale reden ? Of is het puur jouw smaak en kan ik het ook weglaten?
    Ik gebruik dat nl normaal nooit
    Ben benieuwd naar je antwoord
    Vast bedankt
    Groetjes
    Francien

    Antwoord
    • DeeDee

      Beste Francien,
      Dat is een goede vraag, ik gebruik het recept al lang en maak het altijd zo. Maar het heeft geen specifieke reden en je kan het ook weg laten. Ik heb net appel en peren taart vulling gemaakt zonder zout. Groetjes DeeDee

      Antwoord
  2. San

    Hm, dit recept komt van weckenonline. Een bronvermelding zou netjes zijn.

    Antwoord
    • DeeDee

      Bedankt voor je reactie San! Hmm die stond er ooit bij. Ik heb laatst problemen met de site gehad en veel dingen handmatig moeten terug zetten. Ik heb het er weer bijgezet! Zal andere dingen ook nog even nalopen.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review recept




Laatste blogs