Appeltaartvulling wecken

2 Keer appeltaart vulling wecken

Snel naar recept

Appeltaart is iets dat ik niet vaak maak, vaak vind ik het teveel werk en een hele taart gaat hier meestal niet op. Tenzij we een verjaardag hebben, dan maken we wel graag appeltaart. Toen ik vorig jaar een grote hoeveelheid appels had moest daar iets mee. Dus ik maakte appeltaartvulling, en wat is dat makkelijk om in huis te hebben!

Maak snel appeltaart of appelflappen

Appelflappen maken met appeltaart vulling

Soms bak ik nu een kleine appeltaart, halveer het deeg van een origineel appeltaartrecept en voila een kleine appeltaart voor in het weekend. Iets anders dat ik graag maak met de potten appeltaart vulling zijn appelflappen. Simpelweg wat bladerdeeg ontdooien vullen met wat appeltaart vulling, wat geklutst ei erover en eventueel wat suiker erover strooien. Afbakken in de oven en je hebt supersnel appelflappen op tafel staan.Recept 1 voor Appeltaartvulling

De afgelopen jaren gebruikte ik onderstaand recept van weckenonline.eu. Een fijn recept voor het wecken van appeltaartvulling.


Bronvermelding recept: Weckenonline.eu

Recept 2 voor appeltaartvulling wecken

Een nieuw recept voor het wecken van appeltaartvulling. De laatste tijd heb ik heel veel trek in vanille. Misschien komt het omdat ik zelf vanille suiker en vanille extract ben gaan maken en dit echt heerlijk ruikt. Met een flinke lading appels besloot ik dus maar een partij appeltaartvulling te maken om deze winter mee door te komen.

Veel liefs

4 reacties op “2 Keer appeltaart vulling wecken

 1. Francien zegt:

  Hoi hoi
  Vraag
  Dank je wel voor je uitleg om appeltaart vulling te wekken
  Maar de toevoeging van zout vind ik wat wonderlijk
  Heeft dat een speciale reden ? Of is het puur jouw smaak en kan ik het ook weglaten?
  Ik gebruik dat nl normaal nooit
  Ben benieuwd naar je antwoord
  Vast bedankt
  Groetjes
  Francien

  • DeeDee zegt:

   Beste Francien,
   Dat is een goede vraag, ik gebruik het recept al lang en maak het altijd zo. Maar het heeft geen specifieke reden en je kan het ook weg laten. Ik heb net appel en peren taart vulling gemaakt zonder zout. Groetjes DeeDee

  • DeeDee zegt:

   Bedankt voor je reactie San! Hmm die stond er ooit bij. Ik heb laatst problemen met de site gehad en veel dingen handmatig moeten terug zetten. Ik heb het er weer bijgezet! Zal andere dingen ook nog even nalopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *