2 Keer appeltaart vulling wecken

2 Keer appeltaart vulling wecken

door | apr 8, 2022 | Blogs 2022, Conserveren, Moestuin, Recepten, Wecken | 4 reacties

Snel naar recept

Appeltaart is iets dat ik niet vaak maak, vaak vind ik het teveel werk en een hele taart gaat hier meestal niet op. Tenzij we een verjaardag hebben, dan maken we wel graag appeltaart. Toen ik vorig jaar een grote hoeveelheid appels had moest daar iets mee. Dus ik maakte appeltaartvulling, en wat is dat makkelijk om in huis te hebben!

Maak snel appeltaart of appelflappen

Appelflappen maken met appeltaart vulling

Soms bak ik nu een kleine appeltaart, halveer het deeg van een origineel appeltaartrecept en voila een kleine appeltaart voor in het weekend. Iets anders dat ik graag maak met de potten appeltaart vulling zijn appelflappen. Simpelweg wat bladerdeeg ontdooien vullen met wat appeltaart vulling, wat geklutst ei erover en eventueel wat suiker erover strooien. Afbakken in de oven en je hebt supersnel appelflappen op tafel staan.Recept 1 voor Appeltaartvulling

De afgelopen jaren gebruikte ik onderstaand recept van weckenonline.eu. Een fijn recept voor het wecken van appeltaartvulling.


Bronvermelding recept: Weckenonline.eu

Recept 2 voor appeltaartvulling wecken

Een nieuw recept voor het wecken van appeltaartvulling. De laatste tijd heb ik heel veel trek in vanille. Misschien komt het omdat ik zelf vanille suiker en vanille extract ben gaan maken en dit echt heerlijk ruikt. Met een flinke lading appels besloot ik dus maar een partij appeltaartvulling te maken om deze winter mee door te komen.

Veel liefs
[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”]

4 Reacties

 1. Francien

  Hoi hoi
  Vraag
  Dank je wel voor je uitleg om appeltaart vulling te wekken
  Maar de toevoeging van zout vind ik wat wonderlijk
  Heeft dat een speciale reden ? Of is het puur jouw smaak en kan ik het ook weglaten?
  Ik gebruik dat nl normaal nooit
  Ben benieuwd naar je antwoord
  Vast bedankt
  Groetjes
  Francien

  Antwoord
  • DeeDee

   Beste Francien,
   Dat is een goede vraag, ik gebruik het recept al lang en maak het altijd zo. Maar het heeft geen specifieke reden en je kan het ook weg laten. Ik heb net appel en peren taart vulling gemaakt zonder zout. Groetjes DeeDee

   Antwoord
 2. San

  Hm, dit recept komt van weckenonline. Een bronvermelding zou netjes zijn.

  Antwoord
  • DeeDee

   Bedankt voor je reactie San! Hmm die stond er ooit bij. Ik heb laatst problemen met de site gehad en veel dingen handmatig moeten terug zetten. Ik heb het er weer bijgezet! Zal andere dingen ook nog even nalopen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hartige courgette wafels met kaas

Dit jaar maakte ik voor het eerst hartige courgette wafels met kaas, en mensen kinderen wat zijn deze wafels heerlijk! Dus ze krijgen zeker een plekje op mijn website. Na terugkomst van onze vakantie in Duitsland, lagen er natuurlijk weer een paar kilo knallers aan...

Simpele courgette soep recept

De courgettes vliegen me op het moment weer om de oren, en ik heb al heel veel courgette recepten gemaakt deze zomer. Maar courgette soep was nog niet in mij opgekomen. Nu de temperaturen weer wat omlaag zijn gegaan gaat een courgette soep er wel weer in. En dat stond...

Welk fruit in een kleine tuin

Eerder schreef ik al een blog over 7 makkelijk te kweken groentes in potten. Wat handig is voor een kleine tuin. Maar hoe zit het met fruit in een kleine tuin. In mijn blog welk fruit in een kleine tuin leg ik je graag uit welke fruitsoorten geschikt zijn om te kweken...

Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een leuk klusje om te doen. Fruitleer is een lekkere en een gezonde snack voor kinderen, maar ook zelf kan ik het erg waarderen. In dit recept gebruik ik alleen aardbeien voor het maken van het...

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit uitgebreide recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week had ik het geluk om maar liefst 1 kg sappige aardbeien uit mijn eigen moestuin te oogsten. Er gaat niets boven de smaak van versgeplukte aardbeien, en wat is een betere...

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje in het voorjaar of de zomer. Het heeft een hele specifieke smaak die niet makkelijk te omschrijven is. Maar wij vinden vlierbloesem siroop erg lekker en maken het dan ook...

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor de zekerheid nog even in een grotere pot gezet. Want we hebben na de ijsheilige nog behoorlijk last gehad van koude nachten. En niet alle planten zijn daar van gecharmeerd....

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren op basis aardbeienjam of aardbeien rabarber jam. Nu de aardbeien weer langzaam beginnen te kleuren en we al wat aardbeien op onze moestuin hebben kunnen oogsten. Ben ik...

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden we al een half bakje oogsten. Wij kijken dus heel erg uit naar de komende weken waarop we hopelijk volop bakken met aardbeien kunnen oogsten. Want laten we eerlijk...

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst tomaten heb. Alleen vorig jaar hadden we zo'n enorme tomaten oogst dat ik meer dan genoeg had om eens iets anders te proberen. Afgelopen weekend planten we de tomaten uit en had ik dus zo'n potje...