Avocado dip stond vandaag op het verlanglijstje van Chase. Ik dacht direct aan guacamole maar Chase zag dit meer als een groente prutje waar hij niet warm voor liep. Oké improviseren dan maar. Koelkast open wat hebben we nog. Er staan nog een paar tomatenplanten binnen die inmiddels tomaatjes geven, dus dat hadden we nog liggen. Avocado’s zijn op het moment Chase zijn favoriet dus daar was gister een nieuwe voorraad van ingekocht en uien en knoflook zijn er ook nog genoeg. Dus we konden lekker dan de slag met deze dip.
Lekker met een pitabroodje of tortilla chips
In de voorraad kast vond ik nog een verloren pak pitabroodjes. Die konden we mooi gebruiken voor onze snack. De pitabroodje heb ik gebakken in de oven, en in stukjes gesneden. Zo konden we lekker dippen. Chase zijn favoriet, een dun laagje avocado dip op het broodje en daar een stukje avocado op. We hebben er samen van genoten!
Past de avocado dip aan naar je eigen smaak.
Het fijne van dingen zelf maken is dat je het kan aanpassen naar je eigen smaak. Hou je van pittig voeg dan meer sambal toe, niet zo gek op knoflook doe een teentje minder of laat het weg. Verschilt je familie van mening maak dan eerst een milde variant. Doe de helft over in een bakje en voeg aan de andere helft extra sambal en/of knoflook toe. Dan heb je 2 verschillende dips en kan iedereen zijn hart ophalen.
Avocado tomaten dip
Ingrediënten
- 1 Avocado
- Halve rode ui fijngesneden
- Handje Cherry tomaatjes
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 tl sambal
- 1 tl komijn
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
Instructies
- Halveer de avocado, verwijderd de schil en de pit. Snij het vruchtvlees klein
- Voeg de avocado, tomaatjes, knoflook en uit toe aan de keukenmachine of hakmolen.
- Bestrooi met wat zout en de komijn.
- Voeg vervolgens de sambal, griekse yoghurt en olijfolie toe.
- Pureer alles tot er een smeerbare spread ontstaat.
Wat een lekker recept, top idee
Dank je!
Echt een heerlijk recept! Het ruikt wel, dus als je het mee wil nemen naar je werk, dan misschien iets minder knoflook erin doen…
Haha ja mijn recepten bevatten altijd wel veel knoflook. Maar het is gezond misschien een goed idee om collega’s eraan te laten wennen 😉 En minder kan natuurlijk altijd, dat is het mooie aan recepten lekker aanpassen naar je eigen smaak.