Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden we al een half bakje oogsten. Wij kijken dus heel erg uit naar de komende weken waarop we hopelijk volop bakken met aardbeien kunnen oogsten. Want laten we eerlijk zijn de aardbeien in de supermarkt zijn niet te betalen. Zoals de meeste boodschappen, en juist nu ben ik zo blij met onze tuin. Die ons dit jaar het nodige geld gaat besparen, onze workout en ontspanning geeft en die hopelijk een mooie oogst oplevert.
Blij met onze aardbeienjungle
En juist met de huidige prijzen ben ik blij dat we de afgelopen jaren de uitlopers van onze planten een plekje hebben gegeven op de moestuin. En dat betekend in ons geval dat er overal aardbeien staan. Onder de fruitbomen, langs het hekje om onkruid weg te houden. Langs een randje van het pad waar we toch bijna nooit komen, en onder de asperges. En zelf hier en daar in de paden langs de bakken waar ze niet al teveel in de weg staan. Onze tuin is inmiddels dus wel een ware aardbeien jungle te noemen. En voor hoe het er nu uitziet kunnen we dit jaar flink wat bakken gaan vullen
Op naar de aardbeienjam
De komende weken zal ik een flink aantal recepten delen met aardbeien, en vandaag is het deze basis aardbeienjam. Zodat deze alvast online staat als de aardbeien oogst lekker binnen komt. Zelf geen moestuin? Maak dan gebruik van aanbiedingen of de markt, de komende weken zullen de aardbeien vast wel goedkoper worden. Door naar het recept van de aardbeienjam.
Basis Aardbeienjam
Ingrediënten
- 1 kg aardbeien
- 800 g kristalsuiker
- 1 citroen (sap)
Instructies
- Was de aardbeien grondig, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
- Doe de aardbeien in een grote pan en voeg de kristalsuiker toe.
- Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de pan.
- Breng het mengsel langzaam aan de kook op laag vuur en laat het ongeveer 45 minuten sudderen. Roer regelmatig.
- Controleer de dikte van de jam door een beetje op een koud bord te laten vallen. Als het snel stolt, is de jam klaar.
- Schep de hete jam in gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.
- Bewaar geopende potten in de koelkast.
0 reacties