Basis kippensoep wecken (of invriezen)

door | 21 okt,2020 | Recepten, Blogs 2020, Conserveren, Wecken | 2 reacties

Een basis kippensoep is één van die dingen die altijd in mijn keukenkastje moet staan. Het is heerlijk om een snelle maaltijd op tafel te krijgen. En nu er voor ons glas graveer bedrijf Origineel kadootje weer hele drukke maanden gaan aanbreken wilde ik graag nog een paar potten soep maken. In de drukke maanden kunnen we dan makkelijk een pot soep open maken. En hebben we met minimale inspanning toch snel een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel.

Doe meer met deze kippensoep

Deze soep is een heerlijke basis voor veel gerechten. Kook wat rijst en een eitje om deze basis kippensoep om te toveren in een heerlijke sato soep. Of maak er een heerlijke noedelsoep van. Maar ik gebruik deze basis ook voor het maken van kip curry of kip kerrie. Of ik voeg verse groente toe om een combinatie van kip en groente soep te maken. Zo kan je dus meerdere kanten op met deze kippensoep. De soep is erg vet, en hangt hiermee tussen een bottenbouillon en een gewone kippensoep in. Ik vind dit ideaal omdat ik op deze manier er ook andere gerechten van kan maken. En wanneer ik ziek ben vind ik deze kippensoep heerlijk om te nuttigen, het geeft dan echt een boost. Maar je kan hem na het openen ook aanlengen met een beetje water. Dit hangt natuurlijk volledig af van je smaak.

Vriezer opruiming

Eerder had ik een grote bestelling geplaatst voor vlees en hiervan lagen nog een aantal maiskippen in de vriezer. Je hoeft voor dit recept niet speciaal maiskippen te gebruiken. Je kan ook een gewone soepkip gebruiken, maar voor mij was het vriezer opruiming dus ik gebruikte voor dit recept alles wat ik in huis had. Zo blijft mijn vriezer lekker overzichtelijk en ben ik er zeker van dat er niets in de vuilnisbak beland omdat het niet op tijd is gebruikt.

Even een heads up

Kippensoep wecken recept

Let op: dit is een recept voor een hele grote pan soep, ik gebruik een 13 liter soeppan en deze was net groot genoeg. Zorg er dus voor dat je pan groot genoeg is, of gebruik 2 normale soeppannen. Ik weckte de soep, zodat ik ook een paar potten op de zaak kan zetten. We hebben daar maar een klein vriesvakje. Maar je kan de soep ook goed invriezen. Wat voor jou het beste werkt.

Veel liefs
[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”]

2 Reacties

 1. Chris Brinduse

  Dankjewel voor de tip, ik heb wel een vraagje:
  hoe lang kan de kippensoep in de hermetisch dichte weckpot bewaard worden?

  Antwoord
  • DeeDee

   Feitelijk gezien jaren, maar ik probeer de potten altijd binnen een jaar op te maken. Na verloop van tijd veranderd de structuur van het vlees toch iets, wat ik persoonlijk niet prettig vind. Maar soms blijft er hier ook nog wel eens een pot wat langer dan een jaar staan. Als je deze gewoon 10 minuten doorkookt kan je die nog prima eten.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Eetbare Laurier Drogen Op Verschillende Manieren - DeeDaDo - […] te bewaren. Laurier kun je gebruiken in stoofschotels zoals hachee maar ook in soepen zoals mijn kippensoep. Ook kan…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blogs

Producten