Bonensoep recept, 21 bonen mix

door | 17 nov,2021 | Blogs 2021, Moestuin, Recepten | 0 Reacties

Dit bonensoep recept is zo goed gelukt dat ik het heel graag met jullie wil delen. Nu het buiten en binnen weer kouder wordt ben ik echt toe aan winterse gerechten. Gister kwam mijn bestelling binnen van de gezonde apotheker, waar ik o.a. een 21 bonen blend bestelde. Ik ben gek op bonenmixen ze zijn heerlijk in bonensoep, chili con care of een andere bonenstoof schotel.Ik was dan ook op zoek naar een mix en kwam deze tegen. Een dag later stonden de bonen op de stoep. En vandaag stonden ze al op tafel, in de vorm van een heerlijke goed vullende en verwarmende bonensoep! Je kan voor deze bonensoep ook heel goed alleen bruine bonen gebruiken.

Let op dit is een grote pan bonensoep

Zoals veel van mijn recepten is ook dit bonensoep recept een forse pan soep. Ik hou daar van zeker bij gerechten die best wel wat tijd in beslag nemen om te maken. Zoals deze soep die een tijdje moet pruttelen. Zo heb ik ’s avonds een lekkere maaltijd, en wat over is wordt of geweckt of gaat de vriezer in zodat we later snel een heerlijke maaltijd hebben. Wij halen hier ongeveer 3 maaltijden uit.

Kaneel in de bonensoep!

Kaneel

Iets wat ik heel lang niet wist is dat kaneel het ook heel goed kan doen in hartige gerechten. Ik zag het altijd als iets dat alleen maar geschikt is om te gebruiken in zoete gerechten zoals taarten en degelijke. Maar sinds ik het ben gaan gebruiken in hartige gerechten ben ik verkocht. Kaneel werkt van nature verwarmend, en dat was iets wat ik na een dag werken in de tuin wel kon gebruiken. Het was trouwens heerlijk weer, en daar heb ik ook echt van genoten. Kaneel heeft naast een verwarmende werking ook nog vele andere gezondheidsvoordelen. Het werkt ontsteking remmend, remt de groei van schimmels en bacteriën, helpt de spijsvertering en verkleind de kans op hart en vaatziekte. Al met al nuttig om te gebruiken!

Andere gezonde ingrediënten

Het griepseizoen is weer begonnen en wij focussen op het moment dan ook extra op gezonde voeding. Daarnaast is er nog steeds een mooie oogst aan uien, knoflook, gember en kurkuma om te verwerken. Allemaal zelf geteeld en helemaal biologisch zonder bestrijdingsmiddel. Dat is voor mij al een grote winst. Daarnaast zijn het ingrediënten die de bonensoep niet alleen heel erg lekker maken maar ook nog eens goed zijn voor je gezondheid. Ui bevat veel voedingsstoffen waaronder een grote hoeveelheid vitamine C, waarvan we allemaal weten dat dit goed werkt bij een verkoudheid of een griepje. Daarnaast bevat uit antioxidanten en kanker werende stoffen en heeft een antibacteriële werking. Gember en knoflook geven het immuunsysteem een boost en kurkuma werkt ontstekingsremmend. Dit zijn slecht een paar gezondheidsvoordelen van deze ingrediënten. Maar al met al een waardevol aanvulling in deze heerlijke winterse bonensoep.

Pas aan op eigen smaak

Iedereen verschilt van smaak de één houdt van pittig de ander niet. Pas de soep gerust aan naar je eigen smaak. Ik gebruikt een milde peper omdat we niet dol zijn op pittig eten. Maar ik een beetje pit wel kan waarderen. Ben jij gek op pittig eten gebruik dan een pittige peper of voeg 2 pepers toe in plaats van 1. Zijn de meningen verdeeld in het gezin? Maak de soep dan mild en zet een potje zelfgemaakt sambal op tafel!

Veel liefs
[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blogs

Producten