Carolina reaper aardbeien jam

Carolina reaper aardbeien jam

Snel naar recept

Carolina reaper jam, durf jij het aan? Oké eerlijk hou ik niet van pittig eten. Maar ik heb wel een enorme voorliefde voor het kweken van peperplanten. Het is mooi om te zien hoe verschillende peperplanten groeien. Geweldig om te zien hoeveel vruchten één plant oplevert, want de meeste peperplanten zijn ontzettend productief. En daarnaast zijn de meeste ook nog eens decoratief om te zien. Dit jaar kweekte we voor het eerst de carolina reaper. Dit is de heetste peper ter wereld. Eerlijk is eerlijk het is geen makkelijke plant om op te kweken kwam ik achter. Maar we hebben rijpe reapers! Maar wat nu, want die dingen zo eten tja daar ga ik me niet aan wagen. En zo lagen de rijpe reapers dus al een weekje of 2 te wachten op verwerking. Vandaag dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken en reaper jam gemaakt.

carolina reaper
Carolina reaper aan het rijpen aan de plant.

Dan maken we er maar reaper jam van!

Iets wat mij heel erg bevalt zijn kruidige jams voor bij een kaasplankje, en eerder maakte ik ook al jam met peper. Het is erg lekker bij een kaasplankje, op een broodje met brie of roomkaas maar ook bij vlees combineert het goed. Het leek me dus een leuk idee om Carolina reaper jam te maken. En om heel eerlijk te zijn is de jam helemaal niet zo pittig als je zou verwachten. En kan ik deze ook goed eten. Al zullen de meeste potjes worden weggegeven. Het blijft wel een pittige jam, en je moet echt even wachten tot er iets gebeurt. En dan voel je de pit wel, maar deze zakt ook vrij snel weer weg. Niet nog 3 uur je mond in de fik.Makkelijk recept om te maken

Dit recept voor Carolina reaper aardbeien jam is erg makkelijk om te maken. Je bent er erg snel klaar mee. WAARSCHUWING draag handschoenen bij het snijden van de reapers. Ik kan uit ervaring vertellen dat het erg pijnlijk is als je geen handschoenen draagt en daarna in je ogen wrijft. En dat is heel lang pijnlijk! Zeker met zo’n hete peper als de Carolina reaper lijkt me dat geen pretje. Kortom draag handschoenen en gooi ze na gebruik weg!

En waar gaan we de Carolina reaper jam bij eten?

Deze staat bij het eerst volgende kaasplankje op tafel, ik kan me zomaar voorstellen dat het heerlijk is bij een zelfgemaakte roomkaas. Maar ook bij andere soorten kaas zal het goed smaken. Maar het lijkt me ook geweldig in combinatie met vlees als marinade. En dan lekker op de bbq. Heb je reapers dan is deze jam zeker een aanrader! Geen reapers deze jam kan je ook prima maken met andere pepers. Deze zal qua pit waarschijnlijk anders uitpakken maar dat kan je regelen door meer pepers toe te voegen. De combinatie met madame jeanette lijkt me ook erg lekker.

Veel liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *