Carolina reaper aardbeien jam

Carolina reaper aardbeien jam

door | okt 18, 2022 | Aardbei recepten, Blogs 2022, Conserveren, Inmaken, Jam maken, Moestuin, Recepten | 0 Reacties

Snel naar recept

Carolina reaper jam, durf jij het aan? Oké eerlijk hou ik niet van pittig eten. Maar ik heb wel een enorme voorliefde voor het kweken van peperplanten. Het is mooi om te zien hoe verschillende peperplanten groeien. Geweldig om te zien hoeveel vruchten één plant oplevert, want de meeste peperplanten zijn ontzettend productief. En daarnaast zijn de meeste ook nog eens decoratief om te zien. Dit jaar kweekte we voor het eerst de carolina reaper. Dit is de heetste peper ter wereld. Eerlijk is eerlijk het is geen makkelijke plant om op te kweken kwam ik achter. Maar we hebben rijpe reapers! Maar wat nu, want die dingen zo eten tja daar ga ik me niet aan wagen. En zo lagen de rijpe reapers dus al een weekje of 2 te wachten op verwerking. Vandaag dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken en reaper jam gemaakt.

carolina reaper
Carolina reaper aan het rijpen aan de plant.

Dan maken we er maar reaper jam van!

Iets wat mij heel erg bevalt zijn kruidige jams voor bij een kaasplankje, en eerder maakte ik ook al jam met peper. Het is erg lekker bij een kaasplankje, op een broodje met brie of roomkaas maar ook bij vlees combineert het goed. Het leek me dus een leuk idee om Carolina reaper jam te maken. En om heel eerlijk te zijn is de jam helemaal niet zo pittig als je zou verwachten. En kan ik deze ook goed eten. Al zullen de meeste potjes worden weggegeven. Het blijft wel een pittige jam, en je moet echt even wachten tot er iets gebeurt. En dan voel je de pit wel, maar deze zakt ook vrij snel weer weg. Niet nog 3 uur je mond in de fik.Makkelijk recept om te maken

Dit recept voor Carolina reaper aardbeien jam is erg makkelijk om te maken. Je bent er erg snel klaar mee. WAARSCHUWING draag handschoenen bij het snijden van de reapers. Ik kan uit ervaring vertellen dat het erg pijnlijk is als je geen handschoenen draagt en daarna in je ogen wrijft. En dat is heel lang pijnlijk! Zeker met zo’n hete peper als de Carolina reaper lijkt me dat geen pretje. Kortom draag handschoenen en gooi ze na gebruik weg!

En waar gaan we de Carolina reaper jam bij eten?

Deze staat bij het eerst volgende kaasplankje op tafel, ik kan me zomaar voorstellen dat het heerlijk is bij een zelfgemaakte roomkaas. Maar ook bij andere soorten kaas zal het goed smaken. Maar het lijkt me ook geweldig in combinatie met vlees als marinade. En dan lekker op de bbq. Heb je reapers dan is deze jam zeker een aanrader! Geen reapers deze jam kan je ook prima maken met andere pepers. Deze zal qua pit waarschijnlijk anders uitpakken maar dat kan je regelen door meer pepers toe te voegen. De combinatie met madame jeanette lijkt me ook erg lekker.

Veel liefs
[blog_posts style=”bounce” badge_style=”square” image_height=”75%”]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hartige courgette wafels met kaas

Dit jaar maakte ik voor het eerst hartige courgette wafels met kaas, en mensen kinderen wat zijn deze wafels heerlijk! Dus ze krijgen zeker een plekje op mijn website. Na terugkomst van onze vakantie in Duitsland, lagen er natuurlijk weer een paar kilo knallers aan...

Simpele courgette soep recept

De courgettes vliegen me op het moment weer om de oren, en ik heb al heel veel courgette recepten gemaakt deze zomer. Maar courgette soep was nog niet in mij opgekomen. Nu de temperaturen weer wat omlaag zijn gegaan gaat een courgette soep er wel weer in. En dat stond...

Welk fruit in een kleine tuin

Eerder schreef ik al een blog over 7 makkelijk te kweken groentes in potten. Wat handig is voor een kleine tuin. Maar hoe zit het met fruit in een kleine tuin. In mijn blog welk fruit in een kleine tuin leg ik je graag uit welke fruitsoorten geschikt zijn om te kweken...

Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een leuk klusje om te doen. Fruitleer is een lekkere en een gezonde snack voor kinderen, maar ook zelf kan ik het erg waarderen. In dit recept gebruik ik alleen aardbeien voor het maken van het...

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week had ik het geluk om maar liefst 1 kg sappige aardbeien uit mijn eigen moestuin te oogsten. Er gaat niets boven de smaak van versgeplukte aardbeien, en wat is een betere manier om ervan...

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje in het voorjaar of de zomer. Het heeft een hele specifieke smaak die niet makkelijk te omschrijven is. Maar wij vinden vlierbloesem siroop erg lekker en maken het dan ook...

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor de zekerheid nog even in een grotere pot gezet. Want we hebben na de ijsheilige nog behoorlijk last gehad van koude nachten. En niet alle planten zijn daar van gecharmeerd....

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren op basis aardbeienjam of aardbeien rabarber jam. Nu de aardbeien weer langzaam beginnen te kleuren en we al wat aardbeien op onze moestuin hebben kunnen oogsten. Ben ik...

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden we al een half bakje oogsten. Wij kijken dus heel erg uit naar de komende weken waarop we hopelijk volop bakken met aardbeien kunnen oogsten. Want laten we eerlijk...

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst tomaten heb. Alleen vorig jaar hadden we zo'n enorme tomaten oogst dat ik meer dan genoeg had om eens iets anders te proberen. Afgelopen weekend planten we de tomaten uit en had ik dus zo'n potje...