Ciabatta recept

door | 29 okt,2023 | Brood recepten, Moestuin Blog 2023, Recepten | 0 Reacties

Met dit simpele ciabatta recept maak je zelf heel eenvoudig zelf een heerlijke Ciabatta. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gefascineerd geraakt voor het zelf brood bakken. Het leek me altijd moeilijk en tijdrovend om te doen, maar nu ik het steeds vaker doe blijkt dat helemaal niet waar te zijn. Goed het rijzen van het brood kost tijd, maar je hoeft er niet naast te blijven staan. Ideaal dus als je een dagje thuis bent om zelf aan de slag te gaan met brood bakken. Op deze pagina deel ik graag het Ciabatta recept dat ik de afgelopen jaren regelmatig heb gebruikt om lekker vers brood op tafel te toveren.

Maak zelf verse Ciabatta met 5 simpele ingrediënten!

Met dit Ciabatta recept heb je net als bij veel andere brood recepten maar een aantal simpele en relatief goedkope ingrediënten nodig om een heerlijk brood op tafel te zetten. Voor het maken van dit ciabatta recept heb je alleen bloem, zout, water, gist en olijfolie nodig. Kneed daar een flinke portie liefde in, laat het deeg geduldig rijzen en je bent succes verzekerd van een heerlijke Ciabatta. Ik vind deeg kneden echt heerlijk om te doen. Je moet brooddeeg echt goed kneden om een mooie Ciabatta te krijgen. Kneed je het deeg te kort dan krijg je snel een compact brood en dat wil je natuurlijk vermijden en al helemaal bij een Ciabatta. Die moet mooi luchtig zijn met een lekkere korst. Ik kneed het deeg eigenlijk altijd met de hand omdat ik het fijn vind om te doen, maar in een gemiddelde keukenmachine kun je ook goed deeg kneden.

Waar eet je de Ciabatta bij

Zelf eet ik graag vers gebakken brood of een verse Ciabatta bij een kom soep. In de zomer staat er hier vaak een weckketel aan om groentesoep of tomaten soep te maken. In de winter kan ik dan nog genieten van de oogst van mijn eigen moestuin en genieten van mijn eigen soep zonder er echt moeite voor te hoeven doen omdat ik de soep alleen maar hoef op te warmen. Daarnaast is een versgebakken Ciabatta heerlijk bij de lunch, bij de tapas met bijvoorbeeld zelfgemaakte kruiden knoflookboter, hummus of pesto. Maar je kunt de Ciabatta natuurlijk ook rijkelijk beleggen met sla, tomaat komkommer en een gekookt eitje voor een heerlijk broodje gezonde.

Tip: Met overgebleven ciabatta maak je heerlijke bruchette. Snijd de ciabatta in dikke plakjes, besprenkel ze met hoogwaardige olijfolie en gril ze gedurende 1 minuut aan elke kant in een grillpan of op de barbecue. Wrijf de geroosterde plakjes in met een teentje rauwe knoflook en beleg ze met een frisse tomatensalade of een plakje rauwe ham en wat plakjes zwarte olijven.

Geniet van je zelfgebakken ciabatta, vers uit de oven!

Veel liefs

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *