Categorie archieven: Conserveren

Voedsel drogen, wecken of inmaken hier in huis doen we het graag. In deze categorie deel ik dan ook graag mijn favoriete recepten voor verschillende manieren van conserveren.

Aardbeien fruit leer maken

Fruitleer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een leuk klusje om te doen. Fruitleer is een lekkere en een gezonde snack voor kinderen, maar ook zelf kan ik het erg waarderen. In dit recept gebruik ik alleen aardbeien voor het maken van het fruitleer, maar je kunt ook

Aardbeien Mango chutney

Aardbeien mango chutney

Welkom bij dit uitgebreide recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week had ik het geluk om maar liefst 1 kg sappige aardbeien uit mijn eigen moestuin te oogsten. Er gaat niets boven de smaak van versgeplukte aardbeien, en wat is een betere manier om ervan te genieten dan ze te verwerken

Aardbeien Vanillejam

Aardbeien vanille jam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren op basis aardbeienjam of aardbeien rabarber jam. Nu de aardbeien weer langzaam beginnen te kleuren en we al wat aardbeien op onze moestuin hebben kunnen oogsten. Ben ik bezig met het kijken wat ik straks met mijn oogst ga doen.

Basis Aardbeienjam inmaken

Aardbeien jam maken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden we al een half bakje oogsten. Wij kijken dus heel erg uit naar de komende weken waarop we hopelijk volop bakken met aardbeien kunnen oogsten. Want laten we eerlijk zijn de aardbeien in de supermarkt zijn niet te betalen. Zoals

Tomaten kruiden jam

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst tomaten heb. Alleen vorig jaar hadden we zo’n enorme tomaten oogst dat ik meer dan genoeg had om eens iets anders te proberen. Afgelopen weekend planten we de tomaten uit en had ik dus zo’n potje tomaten jam mee naar

Limoncello recept

Limoncello recept

Limoncello is een populaire Italiaanse likeur die gemaakt wordt van citroenschil. Limoncello zelf maken is héél eenvoudig met dit limoncello recept het vergt alleen wat tijd omdat de likeur een aantal weken moet trekken. De herkomst van limoncello De oorsprong van de drank kan teruggevoerd worden naar de Amalfi kust, een idyllisch gebied gelegen aan

Wecken hoe doe je dat

Wecken hoe doe je dat.

Wecken hoe doe je dat en wat is het. Als ik mensen vertel dan ik weck wordt ik vaak gek aangekeken. Wecken dat is dat dan? Wecken is eigenlijk een oude en gelukkig weer steeds populairdere manier om te conserveren. Wil je gaan wecken, in deze post leg ik je uit hoe je dat doet,

Wecken in een gewone pan

Wecken in een gewone pan

Om te kunnen wecken heb je niet perse een weckketel nodig. Je kan wecken in een gewone pan. Denk bijvoorbeeld aan een grote soeppan. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je in een gewone pan gaat wecken. Bescherm de bodem van je potten Het is heel belangrijk om

Aardbeien rabarber jam maken

Aardbei rabarber jam

Dit jaar maakte ik héél veel jam, we hadden een goede fruitoogst dit jaar en het meeste heb ik verwerkt tot jam en siroop. En een flink deel heb ik ingevroren om later te kunnen gebruiken in smoohies. Nu ik mijn voorraad kast heb opgeruimd en gereorganiseerd kom ik allemaal dingen tegen waarvan ik stiekem