Categorie archieven: Conserveren

Voedsel drogen, wecken of inmaken hier in huis doen we het graag. In deze categorie deel ik dan ook graag mijn favoriete recepten voor verschillende manieren van conserveren.

Limoncello recept

Limoncello recept

Limoncello is een populaire Italiaanse likeur die gemaakt wordt van citroenschil. Limoncello zelf maken is héél eenvoudig met dit limoncello recept het vergt alleen wat tijd omdat de likeur een aantal weken moet trekken. De herkomst van limoncello De oorsprong van de drank kan teruggevoerd worden naar de Amalfi kust, een idyllisch gebied gelegen aan

Wecken in een gewone pan

Wecken in een gewone pan

Om te kunnen wecken heb je niet perse een weckketel nodig. Je kan wecken in een gewone pan. Denk bijvoorbeeld aan een grote soeppan. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je in een gewone pan gaat wecken. Bescherm de bodem van je potten Het is heel belangrijk om

Aardbeien rabarber jam maken

Aardbei rabarber jam

Dit jaar maakte ik héél veel jam, we hadden een goede fruitoogst dit jaar en het meeste heb ik verwerkt tot jam en siroop. En een flink deel heb ik ingevroren om later te kunnen gebruiken in smoohies. Nu ik mijn voorraad kast heb opgeruimd en gereorganiseerd kom ik allemaal dingen tegen waarvan ik stiekem

Piccalilly maken

Piccalilly maken

Het was al weer even geleden dat ik piccalilly maakte, maar inmiddels zat ik bijna door mijn voorraad heen. Dus tijd om nieuwe piccalilly te maken en de voorraad kast weer aan te vullen. Wat is piccalilly Piccalilly zijn is een mengsel van verschillende soorten knapperige groente, in een zoet zuur en kruidig sausje. Oorspronkelijk

Calendula olie maken

oil, vial, glass-4369051.jpg

Calendula olie maken is één van de meest eenvoudige dingen die je zelf kunt maken. En wat mij betreft zou Calendula in iedere tuin en gemeente plantsoen moeten staan. Het is een vrolijke zomerse plant die makkelijk te verzorgen zijn. En pluk je veel bloemen dan gaat de plant nog uitbundiger bloeien. Geweldig toch! Maar

Carolina reaper aardbeien jam

Carolina reaper aardbeien jam

Carolina reaper jam, durf jij het aan? Oké eerlijk hou ik niet van pittig eten. Maar ik heb wel een enorme voorliefde voor het kweken van peperplanten. Het is mooi om te zien hoe verschillende peperplanten groeien. Geweldig om te zien hoeveel vruchten één plant oplevert, want de meeste peperplanten zijn ontzettend productief. En daarnaast

Zoete Chili saus maken

Zoete chilisaus inmaken

Zoete chilisaus maken stond al even op mijn lijstje, maar we moesten even wachten op rijpe pepers. We hebben een waanzinnige zomer achter de rug met mooie oogsten. Afgelopen week haalde we de laatste pepers van de planten. En dat waren er veel! En wat ben ik blij dat ik er voor heb gekozen om