Welkom bij dit uitgebreide recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week had ik het geluk om maar liefst 1 kg sappige aardbeien uit mijn eigen moestuin te oogsten. Er gaat niets boven de smaak van versgeplukte aardbeien, en wat is een betere manier om ervan te genieten dan ze te verwerken
Categorie archieven: Inmaken
Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren op basis aardbeienjam of aardbeien rabarber jam. Nu de aardbeien weer langzaam beginnen te kleuren en we al wat aardbeien op onze moestuin hebben kunnen oogsten. Ben ik bezig met het kijken wat ik straks met mijn oogst ga doen.
Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden we al een half bakje oogsten. Wij kijken dus heel erg uit naar de komende weken waarop we hopelijk volop bakken met aardbeien kunnen oogsten. Want laten we eerlijk zijn de aardbeien in de supermarkt zijn niet te betalen. Zoals
Dit jaar maakte ik héél veel jam, we hadden een goede fruitoogst dit jaar en het meeste heb ik verwerkt tot jam en siroop. En een flink deel heb ik ingevroren om later te kunnen gebruiken in smoohies. Nu ik mijn voorraad kast heb opgeruimd en gereorganiseerd kom ik allemaal dingen tegen waarvan ik stiekem
Het was al weer even geleden dat ik piccalilly maakte, maar inmiddels zat ik bijna door mijn voorraad heen. Dus tijd om nieuwe piccalilly te maken en de voorraad kast weer aan te vullen. Wat is piccalilly Piccalilly zijn is een mengsel van verschillende soorten knapperige groente, in een zoet zuur en kruidig sausje. Oorspronkelijk
Carolina reaper jam, durf jij het aan? Oké eerlijk hou ik niet van pittig eten. Maar ik heb wel een enorme voorliefde voor het kweken van peperplanten. Het is mooi om te zien hoe verschillende peperplanten groeien. Geweldig om te zien hoeveel vruchten één plant oplevert, want de meeste peperplanten zijn ontzettend productief. En daarnaast
Zoete chilisaus maken stond al even op mijn lijstje, maar we moesten even wachten op rijpe pepers. We hebben een waanzinnige zomer achter de rug met mooie oogsten. Afgelopen week haalde we de laatste pepers van de planten. En dat waren er veel! En wat ben ik blij dat ik er voor heb gekozen om
Rabarber gember jam is een lekkere frisse jam, die erg lekker is op een broodje. Maar doet het ook goed bij een kaasplankje. En als je mijn jam recepten een beetje volgt dan weet je dat ik jam veel gebruik bij een kaasplankje. Vrijdag avond is vaak tapas avond bij ons. Waarbij we ook proberen
Zoetzure komkommer inmaken het klinkt nog zo voorbarig want ik zaaide vorige week de eerste komkommers voor in potten. Die staan op de tuin in mijn kasje, maar toen ik eergisteren de eerste blaadjes boven de grond zag uitsteken sloeg mijn hoofd al een beetje op hol. En pende ik fanatiek een lijstje neer van