Als de opbrengst courgettes op de moestuin enorm groot begint te worden zoeken we altijd maar weer naar leuke nieuwe recepten om te maken. Dit jaar stond courgette chocolade cake bovenaan mijn must make with courgettes lijstje. En de cake is om je vingers bij af te likken zo lekker. Inmiddels maak ik vaak meerdere van deze courgette chocolade cakes in één keer. Snijdt hem in plakken en die gaan in de vriezer. Zo hebben we altijd iets lekkers bij de hand. Handig om mee te nemen naar het werk of voor mijn zoontje mee naar school.
Courgette chocolade cake
Ingrediënten
- 1 grote courgette
- 110 ml melk
- 50 gram notenmix
- 50 gram rozijnen
- 100 gram pure chocolade
- 200 gram volkorenmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 4 el cacaopoeder
- 1/2 tl zout
- 4 el olijfolie
- 1 ei
- 150 gram suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Ik gebruik een grote cake vorm voor het maken van deze courgette chocolade cake. Vet de cakevorm goed in, of bekleed hem met bakpapier. Raspt de courgette, meng alle droge ingrediënten met elkaar. En meng ook alle natte ingrediënten met elkaar. Voor het natte mengsels toe aan het droge mengsels, voeg geleidelijk aan de geraspte courgette toe en meng het beslag goed door. Bak de cake 45-50 minuten in het midden van de oven. Test of de cake goed is door er even met een saté prikker in te prikken. Komt deze er droog en schoon uit dan is de courgette chocolade cake goed, en kan je er zowel warm als afgekoeld van gaan genieten.
Notities
Geen cakevorm in huis of beslag over je kan er ook heerlijke muffins van maken. Verkort de baktijd dan naar ongeveer 30 minuten.
0 reacties