Courgette jam recept

door | 21 sep,2020 | Courgette recepten, Courgette, Jam maken, Recepten | 4 reacties

Toen ik voor het eerst hoorde van courgette jam stond ik niet direct te juichen om dit te gaan proberen. Groente in je jam jak. Nou is courgette gelukkig heel erg makkelijk en proef je er eigenlijk helemaal niet van dat er courgette in je jam zit. Daarnaast is het recept ook nog eens héél erg eenvoudig! Ik gebruik Geleisuiker speciaal zo hoef ik niet na te denken over het pectine gehalte, en volg je eigenlijk gewoon de stappen op de verpakking. Zo simpel is het en daarmee is dit recept voor mij één van de makkelijkste courgette recepten die er bestaat!

Niet alleen lekker op een broodje

Jam is natuurlijk erg lekker op een verse boterham of een heerlijk knapperig broodje. Maar serveer deze jam ook eens bij een kaasplankje. Want ook daarvoor is de courgette jam ook heel erg geschikt. Of voeg een schepje toe aan een beetje roomkaas voor een bijzondere smaakervaring!

Veel liefs

4 Reacties

 1. Ikkelien

  Heel erg bedankt!
  Het is heerlijk.

  Antwoord
  • DeeDee

   Wat leuk om te lezen!

   Antwoord
 2. Marijanne

  Nou eindelijk wat anders dan de eeuwige courgette soep. Geweldig!!!

  Antwoord
  • DeeDee

   Haha dank je! De jam blijft hier een succes. Ik heb deze week courgette wafels gemaakt, oh wat een uitvinding! Geraspte courgette, geraspte kaas, ei, bloem en kruiden naar keuze ik had Italiaanse kruiden gedaan. Het beslag moet stevig zijn, en dan in een wafel ijzer. Ik heb noooooit meer teveel courgettes!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blogs

Producten