Toen ik voor het eerst hoorde van courgette jam stond ik niet direct te juichen om dit te gaan proberen. Groente in je jam jak. Nou is courgette gelukkig heel erg makkelijk en proef je er eigenlijk helemaal niet van dat er courgette in je jam zit. Daarnaast is het recept ook nog eens héél erg eenvoudig! Ik gebruik Geleisuiker speciaal zo hoef ik niet na te denken over het pectine gehalte, en volg je eigenlijk gewoon de stappen op de verpakking. Zo simpel is het en daarmee is dit recept voor mij één van de makkelijkste courgette recepten die er bestaat!
Niet alleen lekker op een broodje
Jam is natuurlijk erg lekker op een verse boterham of een heerlijk knapperig broodje. Maar serveer deze jam ook eens bij een kaasplankje. Want ook daarvoor is de courgette jam ook heel erg geschikt. Of voeg een schepje toe aan een beetje roomkaas voor een bijzondere smaakervaring!
Courgette jam
Ingrediënten
- 2 Citroenen
- 2 Sinaasappelen
- 1 kg courgettes
- 500 gram geleisuiker speciaal
Instructies
- Rasp de courgettes.
- Pers de citroenen en de sinaasappelen en voeg het sap toe bij de geraspte courgettes.
- Breng alles even aan de kook en voeg de geleisuiker toe.
- Laat het geheel nog even een 4-5 minuten doorkoken.
- Vul brandschone jampotten met de jam. Controleer of de potten goed vacuüm zijn gezogen als ze zijn afgekoeld. Je jam is nu klaar. Bewaar de jam op een koele donkere plek en je kan er nog lange tijd van genieten.
Heel erg bedankt!
Het is heerlijk.
Wat leuk om te lezen!
Nou eindelijk wat anders dan de eeuwige courgette soep. Geweldig!!!
Haha dank je! De jam blijft hier een succes. Ik heb deze week courgette wafels gemaakt, oh wat een uitvinding! Geraspte courgette, geraspte kaas, ei, bloem en kruiden naar keuze ik had Italiaanse kruiden gedaan. Het beslag moet stevig zijn, en dan in een wafel ijzer. Ik heb noooooit meer teveel courgettes!