Kolokithokefs in het Grieks of in het Nederlands courgette kroketjes. Makkelijk om te maken en ook eenvoudig om in te vriezen. Vind je ze dus lekker maak dan de volgende keer een grote lading, vries ze in. En telkens als je trek heb in een lekkere en wat gezondere snack kan je er een aantal bakken!
Geweldig met kinderen
De courgette kroketjes zijn ideaal voor kinderen, ze zien eruit als een snack, en dat zijn ze natuurlijk ook. Maar wel een gezonde snack met groente. Chase heeft fases (zoals alle kinderen) en in die fases is hij vaak eenkennig met eten. Op het moment heeft hij een verslaving aan druiven, bakken gaan er doorheen per week. Gelukkig begint hij nu ook weer te zeggen dat hij wel weer aardbei en komkommer lust. Waar hij de afgelopen maanden een afkeer van had. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel herken. In de zomer zijn er bergen courgettes, aardbeien en komkommer. Ik beken eerlijk dat ik deze winter misschien 2 keer een courgette heb gekocht. Want ik kon ze even niet meer zien. Maar we moeten er weer aan geloven, want de eerste courgettes zijn gezaaid. En de recepten wil ik de komende weken in rap tempo online hebben. Voor jullie, maar ook voor mezelf zodat ik mijn favoriete courgette recepten hier heb.
Ingrediënten
- 1 kg courgettes
- 2 ons feta verkruimeld
- 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
- 2 gekookte aardappelen gepureerd
- 3 eieren
- 1 eetlepel paneermeel
- circa 3 eetlepels bloem
- zout en peper
- olie om in te bakken
Instructies
- Maak de courgettes schoon, was ze en rasp ze fijn.
- Doe de geraspte courgette in een vergiet met een bord eronder en strooi er wat zou over. Laat ze een uur lang uitlekken. Knijp het goed uit zodat het meeste vocht eruit is.
- Klop de eieren in een kom, voeg de courgette, feta, geraspte kaas,gepureerde aardappel toe, paneermeel, zout, peper en 1 eetlepel bloem toe.
- Goed door elkaar mengen tot een samenhangend “deeg”
- Vorm er nu kroketjes van. Haal deze door de bloem en bak ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
Notities
Teveel mengsel om het in 1 keer op te eten. De kroketjes kan je goed invriezen. Bak ze dan niet,leg ze op een bord of platte schaal los van elkaar. Laat ze volledig bevriezen en doe ze over in een diepvrieszak of bak. Zodra je er trek in hebt kan je er een paar uit de vriezer halen.