Courgette salade met feta en olijven

Courgette salade met feta en olijven

door | feb 19, 2023 | Courgette recepten, Moestuin Blog 2023, Recepten | 0 Reacties

Snel naar recept

Het eerste jaar dat wij een moestuin hadden had ik echt geen idee wat ik aan moest met al die courgettes van de moestuin. Tegenwoordig lukt het me steeds beter om ze allemaal te verwerken. Een favoriete manier om dat te doen is om er courgette salade van te maken. En deze courgette salade met feta en olijven is dan ook echt wel favoriet hier.

Een snelle courgette salade om te maken

Deze courgette salade is heel eenvoudig om te maken, en staat dan dus ook super snel op tafel. Het is een heerlijke lichte salade en daarom ook heel geschikt om mee te nemen als lunch. Maar ook lekker om op een warme zomerdag als avondeten te eten of als bijgerecht te serveren. Bijvoorbeeld tijdens een avondje bbq’en.

Kun je courgette rauw eten

Iets wat ik tot vorige jaar niet wist of ook nooit over had nagedacht is dat je courgette dus ook rauw kunt eten. Gegrild ben ik er nooit zo dol op, slappe en flauwe hap. Maar rauw is courgette een stuk knapperiger en met wat simpele smaakmakers is het ook gelijk een stuk minder saai. En dat maakte mij dus vorig jaar echt groot fan van courgette salades. Hieronder het recept voor courgette salade met feta en olijven. Meer courgette recepten vindt je hier: courgette recepten.

Veel liefs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hartige courgette wafels met kaas

Dit jaar maakte ik voor het eerst hartige courgette wafels met kaas, en mensen kinderen wat zijn deze wafels heerlijk! Dus ze krijgen zeker een plekje op mijn website. Na terugkomst van onze vakantie in Duitsland, lagen er natuurlijk weer een paar kilo knallers aan...

Simpele courgette soep recept

De courgettes vliegen me op het moment weer om de oren, en ik heb al heel veel courgette recepten gemaakt deze zomer. Maar courgette soep was nog niet in mij opgekomen. Nu de temperaturen weer wat omlaag zijn gegaan gaat een courgette soep er wel weer in. En dat stond...

Welk fruit in een kleine tuin

Eerder schreef ik al een blog over 7 makkelijk te kweken groentes in potten. Wat handig is voor een kleine tuin. Maar hoe zit het met fruit in een kleine tuin. In mijn blog welk fruit in een kleine tuin leg ik je graag uit welke fruitsoorten geschikt zijn om te kweken...

Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een leuk klusje om te doen. Fruitleer is een lekkere en een gezonde snack voor kinderen, maar ook zelf kan ik het erg waarderen. In dit recept gebruik ik alleen aardbeien voor het maken van het...

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week had ik het geluk om maar liefst 1 kg sappige aardbeien uit mijn eigen moestuin te oogsten. Er gaat niets boven de smaak van versgeplukte aardbeien, en wat is een betere manier om ervan...

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje in het voorjaar of de zomer. Het heeft een hele specifieke smaak die niet makkelijk te omschrijven is. Maar wij vinden vlierbloesem siroop erg lekker en maken het dan ook...

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor de zekerheid nog even in een grotere pot gezet. Want we hebben na de ijsheilige nog behoorlijk last gehad van koude nachten. En niet alle planten zijn daar van gecharmeerd....

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren op basis aardbeienjam of aardbeien rabarber jam. Nu de aardbeien weer langzaam beginnen te kleuren en we al wat aardbeien op onze moestuin hebben kunnen oogsten. Ben ik...

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden we al een half bakje oogsten. Wij kijken dus heel erg uit naar de komende weken waarop we hopelijk volop bakken met aardbeien kunnen oogsten. Want laten we eerlijk...

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst tomaten heb. Alleen vorig jaar hadden we zo'n enorme tomaten oogst dat ik meer dan genoeg had om eens iets anders te proberen. Afgelopen weekend planten we de tomaten uit en had ik dus zo'n potje...