Courgette salade met feta en olijven

door | 19 feb,2023 | Courgette recepten, Moestuin Blog 2023, Recepten | 0 Reacties

Het eerste jaar dat wij een moestuin hadden had ik echt geen idee wat ik aan moest met al die courgettes van de moestuin. Tegenwoordig lukt het me steeds beter om ze allemaal te verwerken. Een favoriete manier om dat te doen is om er courgette salade van te maken.Ik heb daar inmiddels verschillende recepten voor en veel van deze recepten maak ik in de zomer als de courgettes weer eens om mijn oren vliegen. Maar deze courgette salade met feta en olijven is dan ook echt wel favoriet hier. Maar daarnaast heb ik al meer courgette recepten gedeeld hier op de site.

Een snelle courgette salade om te maken

Deze courgette salade is heel eenvoudig om te maken, en staat dan dus ook super snel op tafel. Snel een maaltijd of bijgerecht op tafel hebben ben ik groot fan van. Met een eigen bedrijf, onze mooie moestuin, mijn blog hier en mijn youtube kanaal zijn we eigenlijk altijd druk. Dus simpele en snelle recepten zijn hier altijd welkom. En deze courgette salade staat gewoon heel erg snel op tafel. Het is een heerlijke lichte salade en daarom ook heel geschikt om mee te nemen als lunch. Maar ook lekker om op een warme zomerdag als avondeten te eten of als bijgerecht te serveren. Ik vind de salade ook een fijn bijgerecht bij de bbq, maar het is ook gewoon een lekkere salade bij een stukje vlees. Voor ons is het een geweldige salade om in de zomer te maken. Na een dag op onze moestuin staat het snel op tafel, en op een warme dag kan het voor mij een prima maaltijd zijn.

Kun je courgette rauw eten

Iets wat ik tot vorige jaar niet wist of ook nooit over had nagedacht is dat je courgette dus ook rauw kunt eten. Gegrild ben ik er nooit zo dol op, slappe en flauwe hap. Maar rauw is courgette een stuk knapperiger en met wat simpele smaakmakers is het ook gelijk een stuk minder saai. En dat maakte mij dus vorig jaar echt groot fan van courgette salades. En ik ben inmiddels dan ook echt groot fan van deze courgette salade. Wie mij kent weet dat ik groot fan ben van de Griekse keuken. En de smaken van olijven en feta doen me denken aan onze vakanties op Kreta.

Courgette salade met feta en olijven

Courgette salade met feta en olijven

76d2d6663ee7a2e48ea1937184c1632e?s=30&d=mm&r=gDeeDee
Voorbereidingstijd 0 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Bijgerecht

Ingrediënten
  

 • 1 middelgrote courgettes in dunne plakjes
 • 100 g feta verkruimeld
 • 75 gram olijven ontpit en gehalveerd
 • 2 el extra vergine olijfolie
 • 1 el citroensap
 • 1 teentje knoflook fijngehakt
 • peper naar smaak

Instructies
 

 • Was de courgettes grondig en snijd ze in dunne plakjes. Dit kun je doen met een scherp mes of met behulp van een mandoline.
 • Doe de courgetteplakjes in een kom.
 • Voeg de verkruimelde feta en gehalveerde olijven toe aan de courgettes.
 • Meng in een aparte kom de extra vergine olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook en peper naar smaak. Klop het geheel goed door elkaar.
 • Giet het olie-citroenmengsel over de salade en schep het geheel voorzichtig om, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
 • Laat de salade eventueel nog even staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
 • Serveer de courgettesalade met feta en olijven direct en geniet ervan!
Trefwoord courgette salade, salade

Tot slot

Ik hoop dat dit simpele courgette recept nuttig voor je is. Ik kan er in ieder geval van genieten. Heb je het recept gemaakt, dan wil ik je vragen om een review achter te laten. Dit helpt om mijn site te groeien. Maar daarnaast ben ik ook gewoon benieuwd of jij deze courgette salade net zo lekker vind als dat wij het vinden. De review kan je achter later door een klein stukje naar beneden te gaan op deze pagina. En het formulier laat een reactie achter in te vullen. Vergeet niet om de 5 sterren aan te vinken!

Veel liefs

Producten uit mijn moestuinwinkel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review recept
Laatste blogs

Producten