Hartige courgette wafels met kaas

Hartige courgette wafels met kaas

door | sep 14, 2023 | Courgette, Moestuin Blog 2023, Recepten | 2 reacties

Snel naar recept

Dit jaar maakte ik voor het eerst hartige courgette wafels met kaas, en mensen kinderen wat zijn deze wafels heerlijk! Dus ze krijgen zeker een plekje op mijn website. Na terugkomst van onze vakantie in Duitsland, lagen er natuurlijk weer een paar kilo knallers aan courgettes op ons te wachten. Ergens denk ik dan smijt maar op de compost. Maar vorig jaar droogde ik voor het eerst courgette en dat was een groot succes, dus de grote courgettes gingen toch maar mee naar huis. Want voor het drogen zijn ze ideaal, voor vers eten vindt ik ze meestal niet zo lekker. Maar toen zag ik op youtube een video van Becky van Acre Homestead en zij maakte dus deze wafels. Ik maakte nog wat aanpassingen naar mijn eigen smaak. En ik vind deze hartige courgette wafels met kaas echt een geweldige uitvinding.

Deze wafels zijn ideaal als lunch of hartig ontbijt

De wafels zijn ideaal als lunch of als hartig ontbijt. Je kunt ze zo eten, warm vinden we ze allemaal het lekkerst. Je kunt ze gemakkelijk opwarmen in een koekenpan of in de oven. Tip 180 graden werkt prima om deze wafels vanuit de vriezer te laten ontdooien en op te warmen. Maar de wafels kun je ook prima belegen, bijvoorbeeld met een gebakken eitje, of beleg ze met wat pesto en verse schijfjes tomaat eventueel wat rucola erbij. Ja echt ze zijn heerlijk en je kunt er dus veel kanten mee op. Ze zijn behoorlijk machtig, zelf ben ik geen grote eter en een halve courgette wafel is voor mij dus meer dan genoeg. Maar het hangt natuurlijk ook af van het formaat van je wafelijzer en je eetlust. Rob heeft als lunch genoeg aan een hele wafel. Ze zijn behoorlijk machtig maar echt heerlijk om eens te proberen.

De courgette wafels bewaren in de vriezer

In de koelkast blijven de wafels een paar dagen goed. Maar je kunt ze ook goed invriezen. Ik heb ze per stuk ingevroren in zip zakjes, zodat we ze ’s ochtends makkelijk uit de vriezer kunnen halen en mee kunnen nemen. Maar je kunt ze ook goed inpakken in bakpapier en ze dan samen verpakken in een grote zipzak. Ik heb nog geen idee hoe lang ze lekker blijven vanuit de vriezer, maar ik denk dat dit vergelijkbaar is met courgettebrood. Die blijft ongeveer een half jaar lekker in de vriezer. Dus deze hamster heeft weer een mooi wintervoorraadje gemaakt.


Veel liefs

2 Reacties

 1. Rianne

  Oh, dit klinkt echt zo lekker! Ik ga op zoek naar een wafelijzer! Je hebt het in je verhaal over grote courgettes. Zijn de twee courgettes uit het recept ook groot? Of zijn dat twee courgette van normale formaat?

  Antwoord
  • DeeDee

   Hoi, ja ze zijn echt heel lekker. Nee voor het recept heb ik normaal formaat courgettes aangehouden. Dus zoals je ze kent uit de supermarkt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simpele courgette soep recept

De courgettes vliegen me op het moment weer om de oren, en ik heb al heel veel courgette recepten gemaakt deze zomer. Maar courgette soep was nog niet in mij opgekomen. Nu de temperaturen weer wat omlaag zijn gegaan gaat een courgette soep er wel weer in. En dat stond...

Welk fruit in een kleine tuin

Eerder schreef ik al een blog over 7 makkelijk te kweken groentes in potten. Wat handig is voor een kleine tuin. Maar hoe zit het met fruit in een kleine tuin. In mijn blog welk fruit in een kleine tuin leg ik je graag uit welke fruitsoorten geschikt zijn om te kweken...

Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een leuk klusje om te doen. Fruitleer is een lekkere en een gezonde snack voor kinderen, maar ook zelf kan ik het erg waarderen. In dit recept gebruik ik alleen aardbeien voor het maken van het...

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week had ik het geluk om maar liefst 1 kg sappige aardbeien uit mijn eigen moestuin te oogsten. Er gaat niets boven de smaak van versgeplukte aardbeien, en wat is een betere manier om ervan...

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje in het voorjaar of de zomer. Het heeft een hele specifieke smaak die niet makkelijk te omschrijven is. Maar wij vinden vlierbloesem siroop erg lekker en maken het dan ook...

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor de zekerheid nog even in een grotere pot gezet. Want we hebben na de ijsheilige nog behoorlijk last gehad van koude nachten. En niet alle planten zijn daar van gecharmeerd....

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren op basis aardbeienjam of aardbeien rabarber jam. Nu de aardbeien weer langzaam beginnen te kleuren en we al wat aardbeien op onze moestuin hebben kunnen oogsten. Ben ik...

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden we al een half bakje oogsten. Wij kijken dus heel erg uit naar de komende weken waarop we hopelijk volop bakken met aardbeien kunnen oogsten. Want laten we eerlijk...

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst tomaten heb. Alleen vorig jaar hadden we zo'n enorme tomaten oogst dat ik meer dan genoeg had om eens iets anders te proberen. Afgelopen weekend planten we de tomaten uit en had ik dus zo'n potje...

7 makkelijk te kweken groentes in potten

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag wat is makkelijk te kweken in potten of bakken. Wij boffen natuurlijk enorm met onze grote moestuin. Maar ik heb het ook jaren zonder moeten stellen. Begin jij net met moestuinieren in je rijtjeshuis of op je balkon? En...