Bramen muffins

Havermout Bramen muffins

Snel naar recept

Havermout bramen muffins maken is één van de manieren om de grote hoeveelheid bramen oogst weg te werken. De bramenhaag op onze moestuin doet het dit jaar erg goed. Al vraag ik me af of er jaren zijn dat bramen het niet goed doen. De afgelopen 3 weken halen we er wekelijks minimaal 3 kg bramen vanaf. Dat betekend veel recepten met bramen maken. Vorige week maakte ik bramen bbq saus, jam en bramensiroop. Allemaal recepten waar we de hele winter nog van kunnen genieten. Deze week maak ik bramen muffins, lekker voor Chase om mee te nemen naar school, als ontbijtje of als tussendoortje.

Bramen muffins kunnen goed ingevroren worden

Altijd handig als er iets kant en klaar in de vriezer ligt om mee te kunnen pakken als je haast hebt. Deze bramen muffins laten zich goed invriezen en ontdooien op een mooie manier. Ik doe ze vaak bevroren in Chase zijn broodtrommel tegen de tijd dat het op school tijd is om te eten is de havermout bramen muffin ontdooid. En kan hij hier lekker van genieten!

Je kan ook bevroren bramen gebruiken

Heb je geen grote oogst of gebruik je die liever voor andere dingen of liggen de bramen juist in de vriezer, dan kan je ook bevroren bramen gebruiken. Sla dan wel de stap met de bramen door de bloem halen over. Anders krijg je een bende. Het makkelijkst is om de bramen bevroren door het beslag te mengen zodat ze zich goed verdelen in de muffins. Laat je de bramen ontdooien voordat je ze toevoegt plet je ze snel in het beslag en zal je waarschijnlijk geen stukjes meer terug vinden in de bramen muffins.

Veel liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *