Hummus recept

Hummus recept

Snel naar recept

Zoek je een lekker hummus recept, deze week maakte ik weer eens hummus. Het was al een tijdje geleden maar het leek mij erg lekker op een broodje zelfgemaakte kip shoarma. Wat ik uiteindelijk niet echt shoarma durf te noemen maar erg lekker was het wel. En tja herken je de trend de laatste tijd wordt hier in huis héél veel zelfgemaakt. Met de huidige prijzen in de supermarkt vind ik veel dingen echt niet meer leuk om te kopen. En hoor je me dus ook vaak zeggen ja dag dat ga ik er niet voor betalen, waardoor kind en manlief me vaak vermoeid aankijken. Los van dat zelf maken vaak goedkoper is, is het vaak ook nog eens lekkerder dan producten uit de supermarkt en dat geldt ook voor deze zelfgemaakte hummus.

Hummus vegetarisch en veganistisch broodbeleg

Kikkererwten zijn een goede vleesvervanger, net als andere peulvruchten. Ik eet wel vlees maar vind het vaak ook fijn om plantaardig broodbeleg te eten. Veel vlees broodbeleg is bewerkt, zit vol met meuk en dat is voor mij dus al een reden om zelf broodbeleg te maken. Maar ook om op die manier meer of juist andere voedingstoffen binnen te krijgen. Kikkererwten is niet iets wat hier vaak in een maaltijd verdwijnt en op deze manier krijgen we die ook weer eens binnen. Deze hummus is dus een goed en gezond alternatief voor vlees op je boterham en is geschikt voor een vegetarische en veganistische levensstijl. En is daarnaast ook heel erg lekker om te gebruiken als groente dip, of een dip voor chips.Hummus bewaren doormiddel van invriezen

Humus kan je goed maken in een grote hoeveelheid en deze in kleine porties in te vriezen. Zo heb je altijd snel een hummus bij de hand als dip voor groente, voor op een broodje of voor op een zelfgemaakte zaden cracker. Hummus invriezen is dus goed te doen, alleen is het belangrijk om er een beetje olijfolie overheen te schenken zodat de hummus niet uitdroogt in de vriezer. Hummus kan je ongeveer 4 maanden in de vriezer bewaren, na het ontdooien nog 2 a 3 dagen.

Hummus bewaren in de koelkast

Maak je geen grote hoeveelheid hummus in één keer of gaat het snel op. Een restje hummus kan je prima een aantal dagen in de koelkast bewaren. Zelf bewaar ik hummus maximaal 5 dagen in de koelkast. Bewaar het in een afgesloten bakje en doe ook dan wat olijfolie over je hummus om er voor te zorgen dat deze niet uitdroogt.

Ga jij dit hummus recept zelf maken

Ga jij dit recept uitproberen, laat het me weten in de reacties. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat andere mensen vinden van mijn recepten en ervaringen op de moestuin. Liever iets anders uit proberen? Mijn zelfgemaakte pesto en rucola pesto zijn ook erg lekker en volledig plantaardig. Dus mooi als je op zoek bent naar een manier om wat meer groente en kruiden binnen te krijgen. Of als je op zoek bent naar meer plantaardig broodbeleg recepten.

Veel liefs

Mijn laatste blogs

Producten uit mijn webshop

Een reactie op “Hummus recept

  1. Pingback: Pitten En Zaden Crackers Zelf Maken - DeeDaDo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *