Kind lief wil zelf zaaien! Boze kleuter

door | 12 apr,2021 | Kinder moestuin, Moestuin, Onze moestuin, Thuis tuinieren | 0 Reacties

Terwijl ik de aubergine planten ging verpotten, zegt Chase mama ik help je wel even. Ik dacht gezellig. Maar Chase was niet met zijn gezellige bui uit bed gestapt. Hij was niet van plan om me te helpen met de aubergine planten verpotten, nee hij wilde zijn eigen zaadjes zaaien. Terwijl hij daar al weken geen zin in had en we hadden afgesproken dat hij uit mijn plantjes zou kiezen en ik stiekem al wat dingen voor zijn kinder moestuin had gezaaid. Boos en vol zelfvertrouwen dat hij zelf kan zaaien voor zijn tuintje geef ik maar toe. Dan kweken we nog maar wat planten op. Een teveel kunnen we altijd weer weggeven, of op marktplaats zetten. Omdat het dit jaar toch wéér lastig is om verschillende leuke moestuin planten te kopen in de winkel.

Wat gaan we zaaien

Dus hop daar komt de zaden map weer van zolder, en het mandje met zaden dat ik al gezaaid heb. En mag meneertje zelf uitzoeken wat hij wil zaaien. En dat is dan toch weer een verrassende combinatie aan zaden die hij uitkiest. De snack komkommer, cherrytomaat en mais verbazen met niet. Komkommer en kleine tomaten eet hij graag. Maar toen hij kwam aanzetten met wortel en sla was ik wel wat verrast. Oké wortel eet hij ook graag, maar dan wel de kleine worteltjes. En hij had de grootste wortels die we hebben uitgezocht. En sla dat is één van de weinige soorten groente die hij niet lust. Maar zo lief als hij kan zijn zei hij voor jou mama, want jij vindt het wel lekker. En ja dat klopt, hij had ook een lekker knapperige krop sla uit gezocht. En zo was de boze kleuter toch weer heel erg lief. De rest van de dag trouwens niet!Troste mama want hij kan het allemaal zelf.

Ik vind het voor Chase erg belangrijk dat hij begrijpt waar zijn eten vandaan komt. Maar ook dat hij opgroeit met de basis kennis van zelf zaaien en oogsten. En aangezien hij dit niet op school leert, leren we het thuis. En wat ben ik ontzettend trots op de kleine man. Potjes worden vakkundig gevuld door zijn kleine handje. Grote zaden worden dieper geplant, en de kleine zaadjes van de sla worden voorzichtig in de grond geduwd. 4,5 jaar oud en hij kan het helemaal zelf. Mama hoeft alleen nog maar de labels te schrijven. En dat doet mijn moederhart goed!

Mama mag de reuze pompoen er nog bij

Dit jaar zouden we niet teveel pompoenen doen. Vorig jaar hadden we zoveel dat er nu nog steeds 2 pompoenen in de gang liggen. Er nog potten geweckte pompoen staan, en er ook nog pompoen puree in de vriezer ligt. En we hebben ook behoorlijk wat pompoen gegeten. Dus de keuze was al gemaakt, maximaal 2 pompoen planten. Maar ach kind lief wil ook nog de halloween pompoen, die groeit lekker groot. En dat is natuurlijk voor een 4 jarige erg bijzonder. Nou ja voor mij is het ook bijzonder, zo’n reus. Dus ach we snieken gewoon nog een pompoen de moestuin in. Of misschien kunnen we hem dit jaar thuis in de compostbak planten. Dat ding is zo ontzettend saai, en Chase vind het ook wel een leuk idee dat er pompoenen uit de compostbak gaan groeien. En ik ben blij met zijn enthousiasme!

En toen ook nog moestuintjes van de Albert Heijn

Later op de dag gaat hij nog even met papa boodschappen doen. En komt dol enthousiast thuis mama mama ik heb moestuintjes gekregen. In mijn hoofd lig ik huilend op de grond, nee niet die krengen!!! Maar uit mijn mond komt wat leuk schatje, laat eens zien. De doosjes worden vol enthousiasme open gemaakt. Mam mam mag ik ze allemaal zaaien. Tuurlijk schat, maar eerst gaan we eten. De doosjes staan nog open naast me op tafel. Nee ik wordt niet enthousiast van de moestuintje van de albert heijn. Slechte grond, bakjes die snel uitdrogen en voor veel kinderen een teleurstelling. Maar goed, we gaan ze dit jaar een nieuwe kans geven en het gewoon weer proberen! Wordt vervolgd!

Is jou kind ook enthousiast over moestuinieren? Laat me het hieronder weten, ik lees graag leuke verhalen over moes tuinieren met kinderen.

Veel liefs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blogs

Producten