Knoflook invriezen

door | 28 jan,2022 | Blogs 2022, Knoflook recepten, Recepten | 0 Reacties

Knoflook invriezen is handig als je een grote hoeveelheid hebt. Ik had nog behoorlijk wat oogst van afgelopen zomer liggen. En zo rond januari is de periode dat de knoflook vaak weer gaat uitlopen in de keuken. En dat was ook dit jaar het geval. Van een deel heb ik zelf knoflookpoeder gemaakt. Het overige deel van de knoflook wilde ik in vriezen.

Hele teentjes knoflook invriezen

Om mijn knoflook oogst toch nog gewoon te kunnen gebruiken gaat deze de vriezer in. Maak de teentjes schoon. Leg ze los van elkaar op een bord en zet deze in de vriezer. Door de knoflook teentjes eerst los te bevriezen plakken ze niet aan elkaar als je ze in een zak overdoet. Zo kan je makkelijk een los teentje pakken. Zodra de teentjes volledig bevroren zijn kan je ze overdoen in een diepvrieszak of diepvries bak.

Hoe lang kan je knoflook in de vriezer bewaren?

Knoflook kan je circa 4 maanden in de vriezer bewaren. Daarna gaat de kwaliteit van de ingevroren knoflook achteruit. Mocht je na 4 maanden in de vriezer nog knoflook over hebben dan zou je hier knoflookpoeder of knoflook vlokken van kunnen maken.

Bevroren knoflook gebruiken

Een teentje knoflook ontdooid vrij snel, dus je hoeft het niet lang van te voren uit de vriezer te halen. Heb je de knoflook snel nodig dan kan je deze even onder warm water houden om het teentje snel te laten ontdooien.

Veel liefs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Producten