Kruiden knoflookboter

Kruiden knoflookboter zelf maken

Snel naar recept

Zelfgemaakte knoflookboter op een vers warm stokbroodje daar kunnen wij héél erg van genieten! Bij de BBQ, het gourmetten of tijdens een heerlijke tapas avond. Zelf knoflookboter maken is dusdanig eenvoudig dat je het binnen enkele minuten op tafel kan hebben. Maak je wat meer dan kan je er later in de week het nog gebruiken voor heerlijke knoflook aardappeltjes uit de oven. Bak er een stukje vlees in om een heerlijke knoflook smaak aan je stukje vlees te krijgen. Of gooi een klontje over een vers gegrilde maiskolf met deze kruidenboter kan je alle kanten op. En dat is voor mij dan ook de reden om in de zomer bijna wekelijks deze heerlijke knoflookboter te maken. Wij houden van veel knoflook.

Varieer eens met kruiden voor een andere knoflookboter

Boter met knoflook en fijn gesneden kruiden
De fijn gesneden kruiden en geperste knoflook worden toegevoegd aan de boter

Ik hou ervan om bieslook en peterselie te gebruiken, omdat dit smaken zijn die net snel overheersen. Maar toch even net dat extra beetje smaak geven aan de kruiden knoflook boter. Maar je kan prima variëren met de kruiden. Salie gaat bijvoorbeeld ook heel goed samen met knoflook. Of gebruik eens munt voor een frisse smaak. Ben je gek op ui, dan kan je een gehakt lente uitje of het groene loof van ui toevoegen. En op deze manier kan je eindeloos variëren met deze heerlijke boter.

Lente variatie met deze knoflookboter

Ohhh wat hebben we er dit weekend van genoten! Knoflook kruiden boter met “lente knoflook” ik schreef er al over in mijn blog steek eens een bol knolfook in de grond de lente knoflook blijft één van mijn favoriete dingen van de tuin. Gewoon omdat je al vroeg kan oogsten en kan oogsten wanneer je wil. Nu stond er een bosjes met jonge knoflook aardig in de weg en nam ik dus alles mee. Het was heerlijk weer dus ’s avonds ging de bbq aan, kwam er nog mais uit de vriezer en maakte ik natuurlijk deze knoflookboter. Maar nu met de verse lente knoflook en een grote teen knoflook erdoor. We hebben er van gesmuld. En het is zo fijn om eindelijk weer verse dingen van de tuin te hebben!

Maak de kruiden knoflook boter van te voren

IMG 8085
Last minute? Voeg dan wat extra geperste knoflook toe aan je boter!

Het is verstandig om de knoflookboter van te voren te maken. Zodat de smaken van de knoflook en kruiden goed in de boter kunnen trekken. Zelf vind ik de boter het lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Maar je kan hem ook heel goed een paar uur van te voren maken. En ben je echt last minute, dan kan je altijd nog een teentje extra knoflook toevoegen om de boter snel op smaak te krijgen. Kortom met dit receptje kan je veel verschillende kanten op!

De kruiden boter invriezen

knoflookboter invriezen
Maak een worst van de knoflookboter om hem in te vriezen.

Heb je een grote knoflook oogst van de moestuin, of kan je goed knoflook kopen? Dan is het een idee om een flinke portie kruiden knoflook boter te maken en deze in kleine porties in te vriezen. Zo heb je het altijd bij de hand. Je kan het bijvoorbeeld invriezen in ijsblok bakjes waardoor je makkelijk een kleine portie boter uit de vriezer kan halen. Bijvoorbeeld om lekker aardappeltjes, of een stukje vlees in te kunnen bakken voor een subtiele knoflook smaak. Maar je kan ook een worst maken. Maak de knoflook boter volgens het recept. Neem een vel bakpapier en rol de knoflook boter erin op. Laat de rol opstijven in de koelkast. Verwijder voorzichtig het bakpapier. En stop de knoflook boter in een bakje of zip zak. Zo kan je er telkens met een scherp mes een plak afsnijden. De boter blijft ongeveer 6 maanden goed in de vriezer.

Eet smakelijk!

Veel liefs

Laatste blogs

Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit uitgebreide recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst

7 makkelijk te kweken groentes in potten

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag wat is makkelijk te kweken in

Producten uit mijn webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *