Limoncello recept

door | 15 jan,2023 | Conserveren, Likeur maken, Moestuin, Moestuin Blog 2023 | 0 Reacties

Limoncello is een populaire Italiaanse likeur die gemaakt wordt van citroenschil. Limoncello zelf maken is héél eenvoudig met dit limoncello recept het vergt alleen wat tijd omdat de likeur een aantal weken moet trekken.

De herkomst van limoncello

De oorsprong van de drank kan teruggevoerd worden naar de Amalfi kust, een idyllisch gebied gelegen aan de zuidkust van Italië. De drank wordt meestal gemaakt door citroenschil te laten trekken in een alcohol. Hiervoor kunnen verschillende soorten alcohol gebruikt worden waarbij wodka het vaakst wordt gebruikt voor het maken van limoncello. Het overgebleven vocht na het zeven wordt vervolgens gemengd met een simpele siroop om een zoete en zure likeur te maken die perfect is om na een maaltijd te drinken.

Wat is limoncello

Een van de dingen die limoncello zo uniek maakt, is het feit dat het gemaakt wordt met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. En daar hou ik van met een paar simpele dingen en een paar simpele stappen iets lekkers maken. Het belangrijkste ingrediënt is de citroenschil, die zorgvuldig geselecteerd wordt uit de beste citroenen om ervoor te zorgen dat het eindproduct de perfecte balans heeft tussen zoetheid en zuurgraad. Het beste gebruik je biologische citroenen voor het maken van limoncello. De andere ingrediënten die gebruikt worden bij het maken van limoncello zijn water, alcohol en suiker. Deze ingrediënten laat je samen enkele weken trekken om zo de perfecte smaak te krijgen.

Limoncello serveren

Limoncello wordt traditioneel gekoeld geserveerd, vaak in kleine glazen als digestief, en het is het een heerlijk drankje om van te genieten tijdens de zomermaanden. Sommige mensen mengen het ook in cocktails en mocktails om ze een zurige en verfrissende smaak te geven. De fles limoncello kan je in de vriezer bewaren om hem zo ijskoud te kunnen serveren.

Limoncello op andere manieren gebruiken

Een andere manier om van limoncello te genieten is door het te gebruiken als marinade voor vlees, vis en kip. Het geeft een lekkere citroensmaak af. En je kunt het gebruiken om een heerlijke glazuur of zelfs een saladedressing te maken.

Als je op zoek bent naar een unieke en heerlijke likeur om aan je collectie toe te voegen, hoef je niet verder te zoeken dan zelfgemaakte limoncello. Of je het nu alleen drinkt of het gebruikt in je favoriete cocktails en recepten, limoncello is zeker een hit.

Ga jij zelf limoncello maken

Ga jij dit jaar zelf aan de slag met het maken van likeur? En ga jij dit limoncello recept maken? Laat me weten of jij het zelf gaat maken, ik ben heel benieuwd naar je ervaring.

Veel liefs

Mijn laatste blogs

[blog_posts style=”bounce” badge_style=”square” image_height=”75%”]

Producten uit mijn webshop

[ux_products]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blogs

Producten