Mediterraan courgettebrood

Mediterraan courgettebrood

Snel naar recept

In de zomer zijn er altijd veel courgettes te verwerken van de tuin. Dus we zoeken altijd naar nieuwe ideeën om al die courgettes te verwerken. Courgette cake of brood staan dan ook vaak op de planning om te maken. Je kan er veel mee variëren, van zoete courgette cake zoals mijn chocolade courgette cake of juist een lekker hartig brood zoals dit mediterraan courgettebrood. Nu ligt er nog veel geraspte courgette in de vriezer dus een mooi moment om die op te maken en dit heerlijke brood te maken.

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is iets wat ik de laatste tijd steeds vaker doe. Soms succesvol en soms moet ik gewoon nog wat verder oefenen. Waar ik trouw recepten volg lukken de broden vaak goed. Maar het zelf experimenteren is vaak nog minder succesvol. Maar dit heerlijke courgettebrood mag er zeker wezen! Een heerlijke hartige snack die je zo warm kan eten, koud met een beetje boter. Of beleg het courgettebrood met een plakjes tomaat, pesto of roomkaas.

De courgette goed uitknijpen

Dit brood blijft makkelijk te nat als je de courgette niet goed uitknijpt. Raspt de courgette, doe deze in een vergiet en bestrooi met wat zout. Zout zorgt ervoor dat het vocht uit de courgette trekt. Laat het circa een half uurtje staan. Knijp daarna de courgette goed uit zodat het meeste vocht weg is. Dan krijg je een heerlijk courgettebrood, dat niet klef is van binnen.

Teveel? Vries het in!

Dit brood kan goed ingevroren worden. Snij het in plakken, bekleed een bakplaat of bord met bakpapier leg daarop de plakken courgettebrood op. Zet dit in de vriezer, zodra de plakken goed bevroren zijn kan je ze verpakken in een diepvries zak of een diepvriesdoos. Ideaal als makkelijke lunch, je kan een plak in een broodtrommel doen en tegen de tijd dat het tijd is om te eten is deze ontdooid. Voor ons is dit ideaal, zoonlief is een zoetekauw en ik hou van hartig. Manlief waait vind het beide lekker. Daarom bak ik vaak meerdere broden, zoet en hartig. En vries ik flink wat in zodat er altijd wat beschikbaar is voor in de broodtrommel, als lunch of als snack tussendoor. En met dit soort recepten krijgen we allemaal nog wat extra groente binnen!

handtekening
Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit uitgebreide recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst

7 makkelijk te kweken groentes in potten

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag wat is makkelijk te kweken in

Een reactie op “Mediterraan courgettebrood

  1. Pingback: Courgette kweken zo doen we dat! | DeeDaDo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *