Piccalilly maken

Piccalilly maken

Snel naar recept

Het was al weer even geleden dat ik piccalilly maakte, maar inmiddels zat ik bijna door mijn voorraad heen. Dus tijd om nieuwe piccalilly te maken en de voorraad kast weer aan te vullen.

Wat is piccalilly

Piccalilly zijn is een mengsel van verschillende soorten knapperige groente, in een zoet zuur en kruidig sausje. Oorspronkelijk komt piccalilly uit Engeland maar het komt al heel lang voor in Nederland.

Piccalilly maken staat gelijk aan koelkast opruiming

Meestal maak ik piccalilly in het voorjaar op het moment dat er 1 bloemkool klaar is om te oogsten. Er nog een verdwaalde winterwortel is, en er pas een handje boontjes te oogsten is. Maar dit jaar had ik dus nog geen piccalilly gemaakt. En nadat zowel Chase als ik ziek geweest was lag er nog best wel wat groente die op moest. Zo was gelijk de koelkast opgeruimd. Je hoeft voor het maken van piccalilly niet de exacte hoeveelheden aan te houden qua groente. Heb je meer boontjes gebruik je meer boontje. Ligt er nog een komkommer dan kan je die er in stukjes bij doen. En bijvoorbeeld zilveruitjes toevoegen is ook erg lekker. Ook pastinaak, koolrabi of knolselderij kan je goed toevoegen aan je zelfgemaakte piccalilly. Ideaal dus als je de koelkast moet opruimen.Dit keer graag piccalilly zonder klontjes

Ja lees dit even goed, meng de bloem met het water APART van je groente. De laatste keer dat ik piccalilly maakte mikte ik de bloem in de pan erbij. Niet doen, want dan krijg je dus klontjes die je er onmogelijk nog uitkrijgt. En ik kan je uit deze ervaring vertellen het is niet lekker met klontjes.

Proef, en stel bij.

Smaken verschillen, dus proef goed voordat je het in de potjes doet. Misschien wil jij wat minder suiker, of juist wat meer. Proef dus even voordat je het in de potten doet. Weer ervaring, ooit vergeten suiker bij de augurken te doen. Dan heb je hele hele zure augurken, niet lekker. Dus proef!

Andere blogs over wecken

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst

Lees meer
Wecken hoe doe je dat

Wecken hoe doe je dat en wat is het. Als ik mensen vertel dan ik

Lees meer
Wecken in een gewone pan

Om te kunnen wecken heb je niet perse een weckketel nodig. Je kan wecken in

Lees meer
Waarom inmaken en wecken

Het is een vraag die ik vaak krijg waarom inmaken en wecken. Want het vergt

1 Reactie

Lees meer
2 Keer appeltaart vulling wecken

Appeltaart is iets dat ik niet vaak maak, vaak vind ik het teveel werk en

4 Reacties

Lees meer
Hachee recept, mijn favoriete hachee!

Hachee het is één van mijn favoriete gerechten in de herfst en winter. En mijn

2 Reacties

Lees meer
Basis kippensoep wecken (of invriezen)

Een basis kippensoep is één van die dingen die altijd in mijn keukenkastje moet staan.

1 Reactie

Lees meer

Producten uit mijn webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *