Rabarber gember jam

Rabarber gember jam

Snel naar recept

Rabarber gember jam is een lekkere frisse jam, die erg lekker is op een broodje. Maar doet het ook goed bij een kaasplankje. En als je mijn jam recepten een beetje volgt dan weet je dat ik jam veel gebruik bij een kaasplankje. Vrijdag avond is vaak tapas avond bij ons. Waarbij we ook proberen om restjes uit de koelkast op te maken. Film aan en lekker bank hangen en snacken. Nou schreef ik vorig jaar al dit recept voor rabarber gember jam uit, maar zonder verdere uitleg. Even tijds dus om dit bericht een update te geven.

Rabarber gember jam lekker fris

Ik hou van gember en rabarber maar de combinatie van deze twee in deze jam is echt geweldig. De jam is zoet, zuur maar ook heel erg fris van smaak. Wel afgekeurd door mijn 6 jarige maar goed voor hem hebben we aardbeienjam in de aanbieding. En genieten wij van deze heerlijke jam.

Ideale jam om in het voorjaar te maken

Deze jam is ideaal om in het voorjaar te maken. Als je een moestuin hebt kan je dan volop rabarber oogsten. Maar ook op markten, bij de groente boer of bij de boer kan je in die periode voordelig rabarber kopen. Of misschien heb je wat rabarber over en weet je niet goed wat je hier mee kunt doen. Dan is deze rabarber gember jam ideaal om te maken. Hier is het recept voor de jam!

Ga jij deze jam maken, of heb je de jam gemaakt laat me dan weten wat je er van vindt. Hopelijk smaak hij jou net zo goed als dat het ons doet.

Veel liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *