Rabarber gember jam is een lekkere frisse jam, die erg lekker is op een broodje. Maar doet het ook goed bij een kaasplankje. En als je mijn jam recepten een beetje volgt dan weet je dat ik jam veel gebruik bij een kaasplankje. Vrijdag avond is vaak tapas avond bij ons. Waarbij we ook proberen om restjes uit de koelkast op te maken. Film aan en lekker bank hangen en snacken. Nou schreef ik vorig jaar al dit recept voor rabarber gember jam uit, maar zonder verdere uitleg. Even tijds dus om dit bericht een update te geven.

Rabarber gember jam lekker fris

Ik hou van gember en rabarber maar de combinatie van deze twee in deze jam is echt geweldig. De jam is zoet, zuur maar ook heel erg fris van smaak. Wel afgekeurd door mijn 6 jarige maar goed voor hem hebben we aardbeienjam in de aanbieding. En genieten wij van deze heerlijke jam.

Ideale jam om in het voorjaar te maken

Deze jam is ideaal om in het voorjaar te maken. Als je een moestuin hebt kan je dan volop rabarber oogsten. Maar ook op markten, bij de groente boer of bij de boer kan je in die periode voordelig rabarber kopen. Of misschien heb je wat rabarber over en weet je niet goed wat je hier mee kunt doen. Dan is deze rabarber gember jam ideaal om te maken. Hier is het recept voor de jam!

rabarber gember jam 800x600 1

Rabarber gember jam

76d2d6663ee7a2e48ea1937184c1632e?s=30&d=mm&r=gDeeDee

Ingrediënten
  

  • 1 kg rabarber
  • 1 kg suiker
  • Sap en geraspte schil zonder wit van 1 citroen
  • 30-45 gram gember naar smaak

Instructies
 

  • Maak de rabarber schoon, en verwijder de uiteinden.
  • Snij in kleine stukjes van circa 1 cm
  • Doe dit in een pan samen met de suiker, citroenschil en het citroensap. Laat dit een nacht trekken.
  • Maal de gember zo fijn mogelijk en voeg dit de volgende dag aan je mengels toe.
  • Zet het mengels op een laag vuur en laat het al roerend sudderen tot dat het fruit zacht is.
  • Wil je geen stukjes dan kan je nu de staafmixer erin zetten.
  • Breng vervolgens aan de kook tot het stollingspunt is bereikt.
  • Doe het over in schone warme potjes, en daar de deksels erop.
  • Als de potten vacuüm zijn (je kan de deksel niet meer indrukken)kan je de potten opbergen op een koele donkere plaats.

Notities

Dit recept gaf mij 7 volle potjes van 165 ml en ik hield nog een klein beetje over.

Ga jij deze jam maken, of heb je de jam gemaakt laat me dan weten wat je er van vindt. Hopelijk smaak hij jou net zo goed als dat het ons doet.

Veel liefs

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Review recept




Laatste blogs