Categorie archieven: Recepten

Wanneer je een flinke moestuin hebt kan je thuis komen met een behoorlijke hoeveelheid groente en fruit. En dat moet natuurlijk allemaal verwerkt worden. Soms vergt het behoorlijk wat creativiteit om te bedenken wat je met al deze groentes en fruit kan maken. En vooral dat je het kan bewaren voor een later moment. Invriezen, inmaken en wecken zijn goede manieren om ook in de herfst en de winter te kunnen genieten van jezelf gekweekte groente en fruit. Ik deel heel graag mijn favoriete recepten met jullie.

Kruiden knoflookboter zelf maken

Kruiden knoflookboter

Zelfgemaakte knoflookboter op een vers warm stokbroodje daar kunnen wij héél erg van genieten! Bij de BBQ, het gourmetten of tijdens een heerlijke tapas avond. Zelf knoflookboter maken is dusdanig eenvoudig dat je het binnen enkele minuten op tafel kan hebben. Maak je wat meer dan kan je er later in de week het nog

Aardbeien rabarber jam maken

Aardbei rabarber jam

Dit jaar maakte ik héél veel jam, we hadden een goede fruitoogst dit jaar en het meeste heb ik verwerkt tot jam en siroop. En een flink deel heb ik ingevroren om later te kunnen gebruiken in smoohies. Nu ik mijn voorraad kast heb opgeruimd en gereorganiseerd kom ik allemaal dingen tegen waarvan ik stiekem

Piccalilly maken

Piccalilly maken

Het was al weer even geleden dat ik piccalilly maakte, maar inmiddels zat ik bijna door mijn voorraad heen. Dus tijd om nieuwe piccalilly te maken en de voorraad kast weer aan te vullen. Wat is piccalilly Piccalilly zijn is een mengsel van verschillende soorten knapperige groente, in een zoet zuur en kruidig sausje. Oorspronkelijk

Carolina reaper aardbeien jam

Carolina reaper aardbeien jam

Carolina reaper jam, durf jij het aan? Oké eerlijk hou ik niet van pittig eten. Maar ik heb wel een enorme voorliefde voor het kweken van peperplanten. Het is mooi om te zien hoe verschillende peperplanten groeien. Geweldig om te zien hoeveel vruchten één plant oplevert, want de meeste peperplanten zijn ontzettend productief. En daarnaast

Zoete aardappelpuree maken

Zoete aardappelpuree maken.

Wat eten we vandaag nou weer? Zelf zoete aardappelpuree maken stond al een tijdje zat al even in mijn hoofd. Eigenlijk al de hele zomer terwijl ik keek hoe de zoete aardappel planten aan het groeien waren. En die hebben we laatst geoogst. Met deze oogst hadden we nog niets gedaan en stond nog steeds

Zoete Chili saus maken

Zoete chilisaus inmaken

Zoete chilisaus maken stond al even op mijn lijstje, maar we moesten even wachten op rijpe pepers. We hebben een waanzinnige zomer achter de rug met mooie oogsten. Afgelopen week haalde we de laatste pepers van de planten. En dat waren er veel! En wat ben ik blij dat ik er voor heb gekozen om

Courgette dip met feta

Courgette spread

Courgette courgette en nog eens courgette. Tot nu toe hebben we dit jaar 39 courgettes geoogst en het einde van de zomer is voorlopig nog niet in zicht. En zo ontstaan er steeds meer nieuwe courgette recepten. En zo ontstond deze courgette dip. Die zeer geschikt is om te eten als topping op een hamburger,