Roseval aardappels uit de oven, het is één van de eerste recepten die op tafel staan als de aardappel oogst uit de grond is. Het liefst met verse tuinkruiden als die al goed gegroeid zijn maar ook met gedroogde kruiden zijn roseval aardappels uit de oven. Daarnaast eten we de aardappeltjes uit de oven ook graag met met zelfgemaakte kruiden knoflookboter.
Roseval aardappels uit de oven als bijgerecht
Aardappels uit de oven zijn heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de bbq. Maar ook erg lekker bij een goed stukje vlees met een salade. Overgebleven aardappelen kan je makkelijk de volgende dag nog opbakken in de koekenpan.
Roseval smaakvol uit de oven.
De roseval aardappel is een smaakvolle aardappel voor uit de oven. De aardappel kan goed in de schil gebakken worden. Het recept is super simpel om te maken, maar smaakt heerlijk. Dus maak zeker eens deze roseval
Roseval aardappels uit de oven
Ingrediënten
- 500 gram rozeval aardappelen
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- Klein bosje bieslook
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Boen de aardappel schoon onder stromend water, dep ze droog en snij ze in stukken.
- Voeg de stukken toe aan een ovenschaal
- Snij de knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de aardappelen
- Snij de bieslook fijn, rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn en voeg ze toe aan de aardappelen.
- Besprenkel met de olijfolie, en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Hussel alles goed door zodat de ingrediënten goed verspreid zijn rondom de aardappelen.
- Bak de aardappelen in 30-35 minuten gaar in de oven.
- Eet smakkelijk!
Notities
Variatie: Voeg een ui en een paprika toe aan de aardappel, zo krijg je makkelijk wat extra groente binnen. En het is super lekker!
0 reacties