Rucola pesto

Rucola pesto

Snel naar recept

In mijn achtertuin groeit vrijwillig een enorme rucola plant op de plek dat eigenlijk een grasveldje moest zijn. Ach tja aangezien de plant langs het randje staat en ik waardeloos ben in gras kweken laat ik hem maar staan. Heerlijk om even de tuin in te lopen voor een paar verse blaadjes rucola. Maar inmiddels telt de plant wel heel veel blaadjes en besloot ik om rucola pesto te maken.

Rucola pesto invriezen

Rucola pesto invriezen

Hetzelfde als met de basilicum pesto kan je ook de rucola pesto goed invriezen. Ik doe de pesto in een ijsblokjesvorm invriezen. Zodra alles goed bevroren is druk je de blokjes rucola pesto eruit en kan je ze bewaren in een diepvrieszak of diep vriesbak. Heb je behoefte aan de rucola pesto dan haal je er makkelijk 1 of meerdere blokjes uit. Zo hebben we de komende tijd genoeg pesto tot onze beschikking.

Lekker op een boterham of in een zomerse stamppot

Een boterham met kaas smaakt heerlijk als je deze eerst besmeerd met een laagje rucola pesto. Maar ook op een toastje, stokbroodjes of als dip voor groente en chips. Maar je kan ook een leuke twist geven aan een zomerse stamppot zoals postelein stamppot of gebruik het in een pasta recept.

Veel liefs

3 reacties op “Rucola pesto

  1. Pingback: Courgette Dip Met Feta Een Heerlijk Recept - DeeDaDo

  2. Pingback: Hummus Recept - DeeDaDo

  3. Pingback: Zelf Pesto Maken En Bewaren - DeeDaDo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *