Een vogelhuis maken

Samen een vogelhuis maken

Chase zijn interesse voor de moestuin neemt de laatste tijd wat af. En tja dat kan ik me wel voorstellen. Vanaf zijn tweede zeul ik hem mee naar de tuin. Inmiddels is het groeien van tomatenplantjes, paprika en peperplanten met de paplepel ingegoten. Zijn interesse in bloemen is wel enorm toegenomen. En dit jaar stond zijn vierkante meter moestuin bak dus ook vol met mooie tulpen. En hebben we er deze maand een mooi pakketje met zomer bloembollen ingezet. En hebben we wat ruimte overgehouden voor zijn favoriete tomaatjes. Om de moestuin leuk te houden verzinnen wij nu nieuwe projecten, samen een hommelhuis maken, een bonen hut bouwen en vorige week was het dus het maken van een vogelhuis.

Een vogelhuis gemaakt van pallethout

Dit wordt geen DIY zo bouw je zelf een vogelhuis, maar simpelweg een leuk ideetje om de moestuin voor kinderen leuk te houden. Omdat we volop begin zijn met het maken van verhoogde bakken van pallethout wordt dus ook het vogelhuis gemaakt van pallethout. Er liggen genoeg restje pallethout dus dat kunnen we op deze manier mooi opgebruiken.

Een mooi leermoment

Gezellig samen met papa knutselen aan het vogelhuis, daar leert hij ook weer veel van. Samen met papa zoekt hij op wat een mooi formaat is voor een vogelhuis. Chase meet de plankjes uit, papa zaagt, boort voor en Chase mag de schroefjes erin draaien. Zo heeft Chase tijdens het maken iets geleerd over vogels, omdat ze niet zomaar in ieder huisje willen wonen. Hij kon weer aan de slag met cijfers waar hij veel interesse in heeft. En daarnaast kon hij wat leren over bouwen. En jong geleerd is oud gedaan.

Samen versieren

Chase wil het vogelhuis graag nog verven met een mooie versiering die hij zelf heeft uitgedacht en al op papier heeft getekend. Dus dat gaan we morgen na school doen, zodat we dit paasweekend het vogelhuis kunnen ophangen op de tuin. En misschien dat deze dan nog dit jaar nieuwe bewoners krijgt.

Hopelijk kunnen we vaker dit soort projectjes doen, zo komt er ieder jaar weer wat nieuws op de tuin. En blijft de tuin ook leuk voor Chase omdat het dan niet alleen om zaaien en oogsten gaat.

Zijn jullie ook bezig met een leuk moestuin project, laat het ons weten. Misschien dat wij er dan weer een paar leuke ideeën bij hebben om dit jaar mee aan de slag te gaan.

Veel liefs
Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit uitgebreide recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst

7 makkelijk te kweken groentes in potten

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag wat is makkelijk te kweken in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *