Sigara boragi met spinazie en feta

door | 18 okt,2023 | Moestuin Blog 2023, Recepten | 0 Reacties

Ik schreef al vaker dat er hier vaak tapas avond op het menu staat. Meestal op vrijdag of op zaterdag avond. De tafel gevuld met kleine hapjes, tv aan en met zijn drieetjes lekker bankhangen en lekker eten. Soms kopen we tapas maar meestal maken we het zelf. Mijn kruiden knoflook boter en zelfgemaakte pesto staan vrijwel altijd op tafel tijdens een tapas avond. Vaak samen met mijn zelfgebakken amandelmeel crackers en zaden crackers. Maar dit keer wilde ik iets anders proberen en maakte ik deze Sigara boragi en ze zijn zeker geslaagd om vaker op de tapas tafel te zetten.

De uitdagingen met sigara boragi maken

Heel belangrijk is dat je de spinazie echt heel goed uitknijpt, zodat al het vocht eruit is. Ik had dat dus niet voldoende gedaan en het knapperige van de sigara boragi veranderd dan snel in een slappe hap. Goed uitknijpen dus! Verder kan het vouwen een uitdaging zijn, en is het ook belangrijk om niet teveel vulling te gebruiken bij het vullen van de sigara boragi.

Sigara boregi vouwen

Begin voor het vouwen van de sigara boragi aan een buitenrand. Vouw het filodeeg over het spinazie mengsel, vouw de zijkanten in en rol zo strak mogelijk op. Hopelijk verduidelijken de foto’s het proces van het vouwen van de sigara boragi.

Wij hebben erg genoten van dit recept. Een volgende keer zal ik alleen de spinazie wat kleiner snijden zodat we niet op een heel blad zitten te kauwen. Maar nogmaals wij hebben heel erg genoten van dit recept, en het staat zeker binnenkort nog een keer op het tapas menu. Hopelijk heeft dit recept je geïnspireerd om het zelf te maken. En op een hele lekker manier wat extra groente binnen te krijgen.

Veel liefs

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *