De courgettes vliegen me op het moment weer om de oren, en ik heb al heel veel courgette recepten gemaakt deze zomer. Maar courgette soep was nog niet in mij opgekomen. Nu de temperaturen weer wat omlaag zijn gegaan gaat een courgette soep er wel weer in. En dat stond dus voor vandaag op het menu. Courgette soep maak ik meestal van de courgettes die te groot gegroeid zijn op onze moestuin. Want wie zelf courgettes kweekt weet dat ze al vrij snel erg groot kunnen uitgroeien.
Een snelle courgette soep
In de zomer sta ik al veel in de keuken, om de tomaten in te maken, soep te wecken of om de zoetzure komkommers in te maken. Het avond eten hou ik dan graag simpel. En simpel is deze courgettesoep zeker. Met een half uurtje staat deze heerlijke soep op tafel en kunnen wij lekker gaan eten. Vandaag stonden er zelf gemaakte zaden crackers bij om iets te hebben met een lekkere bite. Maar je kunt de soep natuurlijk ook serveren met brood, kaasstengels of een frisse salade. Maak deze courgette soep ook eens om mee te nemen als lunch of maak de soep als voorgerecht.
Simpele courgettesoep
Ingrediënten
- 2 middelgrote courgettes, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 4 kopjes groentebouillon
- 1/2 kopje room
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de courgette en aardappelblokjes toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
- Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de room toe en roer goed door.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer warm en garneer indien gewenst met een scheutje olijfolie.
0 reacties