tdatziki recept

Tzatsiki recept

Snel naar recept

Het begint bijna traditie te worden zodra de knoflook geoogst wordt staat er de volgende dag een bak tzatsiki op tafel, samen met zelfgemaakte knoflook kruidenboter. De bbq gaat aan en Rob maakt zelf spiezen. Yum Yum Yum wat kunnen we daarvan genieten en smullen. Op Kreta werd ik verliefd op Tzatsiki, in de meeste restaurant worden ze geserveerd als voorgerecht en vaak zonder brood. En mild kennen ze daar niet, vaak is de tzatsiki zo scherp dat de tranen in je ogen schieten. Maar ohhhhh wat is het lekker! Thuis maak ik het vaak als bijgerecht bij de bbq, of als smeersel voor op een stokbroodje op tapas avond of met een verjaardag. Wees gewaarschuwd mijn tzatsiki is niet mild, want er gaat gerust een bol knoflook in.

Laat de komkommer uitlekken

Onze komkommers uit de supermarkt bevatten veel vocht, en dit maakt je tzatsiki makkelijk dun. Terwijl je eigenlijk de dikke structuur van de griekse yoghurt wilt behouden. Door de komkommer uit te laten lekken in een vergiet en het wat uit te persen door er op te drukken verwijder je veel vocht en krijg je een mooie dikke tzatsiki.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *