Tzatsiki recept

door | 21 jun,2021 | Blogs 2021, Knoflook recepten, Recepten | 0 Reacties

Het begint bijna traditie te worden zodra de knoflook geoogst wordt staat er de volgende dag een bak tzatsiki op tafel, samen met zelfgemaakte knoflook kruidenboter. De bbq gaat aan en Rob maakt zelf spiezen. Yum Yum Yum wat kunnen we daarvan genieten en smullen. Op Kreta werd ik verliefd op Tzatsiki, in de meeste restaurant worden ze geserveerd als voorgerecht en vaak zonder brood. En mild kennen ze daar niet, vaak is de tzatsiki zo scherp dat de tranen in je ogen schieten. Maar ohhhhh wat is het lekker! Thuis maak ik het vaak als bijgerecht bij de bbq, of als smeersel voor op een stokbroodje op tapas avond of met een verjaardag. Wees gewaarschuwd mijn tzatsiki is niet mild, want er gaat gerust een bol knoflook in.

Laat de komkommer uitlekken

Onze komkommers uit de supermarkt bevatten veel vocht, en dit maakt je tzatsiki makkelijk dun. Terwijl je eigenlijk de dikke structuur van de griekse yoghurt wilt behouden. Door de komkommer uit te laten lekken in een vergiet en het wat uit te persen door er op te drukken verwijder je veel vocht en krijg je een mooie dikke tzatsiki.

Lactose vrije tzatsiki maken

Eet je lactose vrij niet getreurd en zijn tegenwoordig veel goede alternatieve plantaardige yoghurt op de markt. Soja of amandelyoghurt zijn het beste geschikt als alternatief. Ze zijn vaak wel dunner dan een griekse yoghurt. Dit kan je oplossen door een kaasdoek, hydrofiel doek of theedoek in een vergiet te leggen en de yoghurt uit te laten lekken. Let er wel op dat er veel vocht vrij komt en dat er dus minder yoghurt overblijft om deze heerlijke tzatziki te maken. En ach een dunne tzatsiki is ook nog steeds heel erg lekker. En trouwens ook een goed alternatief voor knoflooksaus.

Veel liefs
[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *