Verse Spinazie maken

door | 11 apr,2022 | Blogs 2022, Moestuin, Recepten | 0 Reacties

Verse Spinazie koken, het leek met niet echt de moeite om er een blog over te schrijven. Totdat ik enthousiast tegen een vriendin vertelde dat we de eerste grote oogst spinazie van de tuin hebben. En zei vroeg hoe maak je dan verse spinazie klaar. Tja ik heb het ook ooit moeten leren want thuis aten we vroeger voornamelijk spinazie uit pot. Ik kan me niet herinneren dat ik mijn moeder ooit verse spinazie heb zien koken. Gelukkig is het super simpel!

Verse Spinazie koken

Hou er rekening mee dat spinazie erg veel slinkt, hou ongeveer 200-300 gram verse spinazie per persoon aan. Was de spinazie goed en verwijder de harde stelen. Doe het in een grote pan, met een klein laagje water. Binnen 4-6 minuten is je spinazie gaar, roer het af en toe even goed om zodat alles gelijkmatig gaart. Giet het af in een vergiet en laat het goed uitlekken zodat je geen plas vocht op je bord hebt. Je kan de spinazie op een snijplak nog wat fijner snijden met een groot mes. Je kan er dan ook nog wat zout overheen strooien. En klaar is je verse spinazie! Die ik persoonlijk een stuk lekkerder vind dan de spinazie uit pot.

Spinazie stoven in een pan

 

Verse spinazie koken is één optie maar je kan verse spinazie ook stoven. Smelt een klontje (room) boter in een ruime pan of wok, en voeg de spinazie toe. Ook hier is het belangrijk om goed door te blijven roeren zodat alles gelijkmatig verwarmt. Je kan er nu ook wat extra kruiden aan toevoegen, bijvoorbeeld wat gemalen laurier, nootmuskaat en peper en zout. En ook dit is binnen een paar minuutje gaar.

Zo maak je dus eenvoudig zelf je verse spinazie klaar.

Veel liefs

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blogs

Producten