Wanneer zaai je paprika

door | 15 apr,2021 | Moestuin, Paprika kweken, Thuis tuinieren, Zaaien | 0 Reacties

Iets waar veel mensen mee worstelen is wanneer zaai je paprika of andere plantjes. In mijn blog over het paprika zaaien en opkweken beschreef ik eerder dit jaar al het hele proces van zaaien en het opkweken van paprika planten. Al doende leert men en ik deel die ervaring graag met je, zodat je niet zelf het wiel uit hoeft te vinden. Maar dat is zonde van je tijd

Ik zaai paprika’s half februari

Jonge zaailingen van paprika's
Veel jonge zaailingen van paprika bij elkaar.

Zelf zaai ik de paprika’s maar ook de pepers half februari. Het zijn dan ook één van de eerste zaden die ik zaai. En dan ben ik erg enthousiast en zaai ik er dus teveel. Ach weggeven kan altijd nog. Vorig jaar zaaide ik later rond half maart, we hadden mooie planten maar door wat eerder te zaaien hadden we meer oogst kunnen hebben. Vorig jaar hingen er namelijk veel kleine en onrijpe vruchten aan de planten toen het koud werd. Te laat gezaaid dus. Dit jaar zaaide ik half februari, en vandaag staat er een stel hele mooie planten even te genieten van het zonnetje.

De paprika’s binnen voor zaaien

Pparika binnen voor zaaien
De paprika’s binnen voor zaaien.

Wil je succes hebben met je paprika planten dan zal je binnen voor moeten zaaien. De plant houdt van warmte en zaai je half februari buiten dan zal er helemaal niks gebeuren. Grote kans dat de zaden het wel overleven, en dan ergens in juni lekker op komen. Maar dan is je groei seizoen dus te kort om nog succesvol paprika’s te kunnen oogsten.

Zorg voor voldoende warmte

Niet alleen de periode dat je paprika’s zaait is van belang, de zaden hebben ook warmte nodig om te kunnen ontkiemen. Staan ze op een koude zolder, dan zullen de zaden of langzaam ontkiemen of helemaal niet. Net als bij het buiten zaaien. Een ideale temperatuur om je paprika’s te laten ontkiemen is 20 graden. De zaadjes zullen dan binnen 7-14 dagen ontkiemen. Hoe snel de gezaaide zaden ontkiemen is ook afhankelijk van het ras. Deze informatie staat meestal vermeld op de verpakking van je zaden.

Mijn paprika project volgen dat kan op het blog paprika zaaien en opkweken. Hier neem ik je mee de moestuin in en omschrijf ik het project vanaf paprika’s zaaien tot oogsten.

Veel liefs
[blog_posts style=”bounce” badge_style=”square” image_height=”75%”]

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zelf Paprika Kweken In Potten Of Volle Grond - DeeDaDo - […] in potten paprika kweken. Eerder schreef ik al 2 uitgebreide artikelen namelijk paprika zaaien en wanneer zaai je paprika.…
  2. 7 makkelijk te kweken groentes in potten | DeeDaDo - […] schreef ik al meerdere blogs over namelijk paprika zaaien, wanneer paprika zaaien en zelf paprika kweken. De laatste is…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blogs

Producten