Zaden crackers

Pitten en zaden crackers zelf maken

Snel naar recept

Dit recept voor pitten en zaden crackers en een favoriet recept uit de tijd dat ik volledig volgens het Paleo dieet at. En ondanks dat ik niet meer 100% Paleo eet komen deze crackers nog regelmatig uit onze oven. Ze zijn erg lekker, zeer geschikt als snack maar ook erg lekker bij de lunch.

Een goed alternatief als broodvervanger

Wil jij geen of weinig brood eten maar heb je bij de lunch of het avond eten toch iets nodig wat knapperig en hartig is? Dan zijn deze crackers een goed alternatief! Ze zijn lekker knapperig en hartig waardoor je de pitten en zaden crackers lekker kunt eten bij de lunch. Maak er bijvoorbeeld zelfgemaakte hummus of pesto bij. Ze zijn ook erg lekker bij een salade of bij de soep. In de salade breek ik ook wel eens een cracker stukjes als vervanging voor croutons.

Maak deze crackers vegan

Volg jij een vegan lifestyle of wil je dierlijke producten meer laten staan, dat kan ook met dit recept. Het ei kun je namelijk prima weglaten. Ik vindt het mengsel wel wat fijner mengen met een ei erdoor. Maar ik heb ze ook regelmatig zonder ei gemaakt. Wil je de pitten en zaden crackers nog wat extra smaak geven dan kun je kruiden zoals tijm of rozemarijn toevoegen. Op deze manier zijn ze ook geschikt als snack.

De crackers bewaren

De crackers kun je een aantal dagen bewaren in een luchtdichte container. Ze hebben soms de neiging om wat slap te worden. Ze weer even kort in de oven doen maakt ze weer lekker knapperig.


Veel liefs

2 reacties op “Pitten en zaden crackers zelf maken

  1. Pingback: Hummus Recept - DeeDaDo

  2. Pingback: Zelf Pesto Maken En Bewaren - DeeDaDo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *