Zelf wit brood bakken recept

door | 24 okt,2023 | Brood recepten, Moestuin Blog 2023, Recepten | 0 Reacties

Met dit zelf wit brood bakken recept zet je met 3 simpele ingredienten een heerlijk wit brood op tafel. Wil je graag leren hoe je zelf wit brood kunt bakken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit eenvoudige en heerlijke recept voor zelfgemaakt witbrood, leg ik je stap voor stap uit hoe jij eenvoudig een zelfgebakken brood met heerlijke knapperige korst op tafel kunt krijgen. Ik bak graag zelf brood en heb veel verschillende recepten geprobeerd. Met een drukke baan, een moestuin en een gezinnetje val ik vaak terug op de simpele recepten voor het zelf maken. Dit wit brood recept valt daar zeker onder. Maar ondanks het simpele recept is het gewoon een heel fijn brood om te maken. Het is simpel en relatief snel. Al moet je rekening houden met de rijs tijd van het brood, maar in die tijd kan je andere dingen doen. Zoals dit blog schrijven bijvoorbeeld, of je huis schoonmaken of kijk één van mijn youtube video’s in die tijd.

Zelf wit brood bakken recept

Voila klaar daar is het recept voor je zelf gebakken brood. Het grote voordeel van zelf brood bakken is dat het je huis heerlijk laat ruiken. Ik woon in de buurt van een van Klootwijk fabriek, die hier net aan de overkant van de weg is. En op sommige tijden als ik buiten loopt ruikt de hele wijk hier heerlijk naar vers brood. Maar in de decembermaand ook naar oliebollen. Maar als ik zelf brood bak dan ruikt mijn huis ook heerlijk en heb ik al honger na de eerste 5 minuten nadat het brood in de oven zit.

Hoe gebruik je dit wit brood

Ik gebruik dit brood om te beleggen met mijn zelfgemaakte persto, hummus of kruiden knoflook boter. Maar het brood is ook erg fijn voor het maken van een heerlijke sandwich. Als de eerste vleestomaten van de tuin komen maak ik graag een BLT sandwich met dit brood. Dat is vers brood met plakjes tomaat, sla en bacon en een beetje mayo. Wat kan ik daar van genieten als de eerste tomaten van de planten zijn. Maar ook een sneetje vers brood bij de soep, goulash of chili con carne is gewoon heel erg lekker. En verder kan je het natuurlijk ook prima beleggen  met broodbeleg of pindakaas. Het brood blijft niet heel lang vers en wat ik persoonlijk doe met brood dat niet meer erg vers is, is er tosti’s of toast van maken. Snij dit brood in dikke plakken en maak er toast van en het is zo ontzettend lekker omdat de binnenkant zacht wordt en de buitenkant knapperig. Jammy jammy jammy ik kan daar echt enorm van genieten.

Zelf gebakken brood bewaren

Een nadeel van zelf gebakken brood is dat het niet zo lang vers blijft. Belangrijk om rekening mee te houden als je zelf brood gaat bakken. Laat je brood in ieder geval volledig afkoelen voordat je het aansnijdt. Dit zorgt er voor dat het brood wat langer goed blijft. Bewaar het daarna in een plastic zak of een goed afgesloten bak om het brood langer vers te houden. Daarnaast kan het brood goed ingevroren worden. Daarom bak ik vaak meerdere broden en dan vries ik ze in. Ik snij de broden voordat ze de vriezer in gaan. En zo kan ik er telkens een aantal sneetjes uithalen, het laten ontdooien en dan natuurlijk gebruiken. Vaak bak ik meerdere broden in één keer, zodat ik er maar één keer tijd aan hoef te spenderen en ik de vriezer kan vullen met zelf gebakken brood. Hopelijk is dit recept nuttig voor je en geniet je binnenkort ook van een vers zelfgebakken brood.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Veel liefs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *