Zoete aardappelpuree maken

Zoete aardappelpuree maken

door | okt 14, 2022 | Blogs 2022, Recepten, Zoete aardappel | 0 Reacties

Snel naar recept

Wat eten we vandaag nou weer? Zelf zoete aardappelpuree maken stond al een tijdje zat al even in mijn hoofd. Eigenlijk al de hele zomer terwijl ik keek hoe de zoete aardappel planten aan het groeien waren. En die hebben we laatst geoogst. Met deze oogst hadden we nog niets gedaan en stond nog steeds in de keuken en van de buurman op de tuin kreeg ik nieuw Zeelandse spinazie. Dat leek me best een combinatie met zoete aardappel puree. Die ik trouwens al heel lang niet meer had gemaakt. En ja het was geslaagd! En het combineerde helemaal geweldig met de licht pittige zelf gemaakte verse worst die ik ’s middags had gemaakt.

Zoete aardappel gezond?

Is zoete aardappel gezond vroeg Chase, en jazeker is zoete aardappel gezond. Het bevat veel vezels, een ruime hoeveelheid vitamine A en C en ook nog eens ijzer, kalium, magnesium en choline. Ook de vitamines B1, B2, B3 B6 en foliumzuur zijn in kleine hoeveelheid aanwezig in de zoete aardappel. Al met al een gezonde knol. Daarnaast zorgt zoete aardappel er ook voor dat je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. En is het een gezonde vervanger voor aardappelen.Klein recept voor de zoete aardappelpuree

Dit recept voor zoete aardappelpuree maakt geen grote portie. Het was voor ons ruim voldoende omdat we ook een grote hoeveel nieuw zeelandse spinazie hadden en die echt op moest. We hebben de zoete aardappelpuree dus echt als bijgerecht gebruikt. hou daar dus rekening mee met maken. Ik wil niet dat je met een lullige portie uitkomt!

Zoete aardappelpuree bewaren

Zoete aardappelpuree kun je 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren. Daarnaast kan je het ook goed invriezen. Mijn ervaring is dat het wel wat droog uit de vriezer kan komen. Dit is simpel op te lossen door een klein klontje boter toe te voegen als je de aardappelpuree opwarmt.

Veel liefs
[blog_posts style=”bounce” badge_style=”square” image_height=”75%”]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hartige courgette wafels met kaas

Dit jaar maakte ik voor het eerst hartige courgette wafels met kaas, en mensen kinderen wat zijn deze wafels heerlijk! Dus ze krijgen zeker een plekje op mijn website. Na terugkomst van onze vakantie in Duitsland, lagen er natuurlijk weer een paar kilo knallers aan...

Simpele courgette soep recept

De courgettes vliegen me op het moment weer om de oren, en ik heb al heel veel courgette recepten gemaakt deze zomer. Maar courgette soep was nog niet in mij opgekomen. Nu de temperaturen weer wat omlaag zijn gegaan gaat een courgette soep er wel weer in. En dat stond...

Welk fruit in een kleine tuin

Eerder schreef ik al een blog over 7 makkelijk te kweken groentes in potten. Wat handig is voor een kleine tuin. Maar hoe zit het met fruit in een kleine tuin. In mijn blog welk fruit in een kleine tuin leg ik je graag uit welke fruitsoorten geschikt zijn om te kweken...

Aardbeien fruit leer maken

Aardbeien fruit leer maken is niet moeilijk om te maken en ik vind het een leuk klusje om te doen. Fruitleer is een lekkere en een gezonde snack voor kinderen, maar ook zelf kan ik het erg waarderen. In dit recept gebruik ik alleen aardbeien voor het maken van het...

Aardbeien Mango chutney

Welkom bij dit recept voor het zelf inmaken van aardbeien mango chutney! Deze week had ik het geluk om maar liefst 1 kg sappige aardbeien uit mijn eigen moestuin te oogsten. Er gaat niets boven de smaak van versgeplukte aardbeien, en wat is een betere manier om ervan...

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem siroop maken is makkelijk om te doen en het is een heerlijk verfrissend drankje in het voorjaar of de zomer. Het heeft een hele specifieke smaak die niet makkelijk te omschrijven is. Maar wij vinden vlierbloesem siroop erg lekker en maken het dan ook...

Alle planten staan in de grond!

Eindelijk de kratten met planten zijn leeg, overgebleven planten weg gegeven en een aantal voor de zekerheid nog even in een grotere pot gezet. Want we hebben na de ijsheilige nog behoorlijk last gehad van koude nachten. En niet alle planten zijn daar van gecharmeerd....

Aardbeien Vanillejam

Een heerlijke combinatie is deze aardbeien vanillejam! Heerlijk om eens te maken en te variëren op basis aardbeienjam of aardbeien rabarber jam. Nu de aardbeien weer langzaam beginnen te kleuren en we al wat aardbeien op onze moestuin hebben kunnen oogsten. Ben ik...

Basis Aardbeienjam inmaken

Vorige week konden we de allereerste aardbei oogsten, een mooie knalrode aardbei. Dit weekend konden we al een half bakje oogsten. Wij kijken dus heel erg uit naar de komende weken waarop we hopelijk volop bakken met aardbeien kunnen oogsten. Want laten we eerlijk...

Tomaten kruiden jam

Tomaten jam is niet het eerste wat in me opkomt als ik de eerste oogst tomaten heb. Alleen vorig jaar hadden we zo'n enorme tomaten oogst dat ik meer dan genoeg had om eens iets anders te proberen. Afgelopen weekend planten we de tomaten uit en had ik dus zo'n potje...