Zoete aardappelpuree maken.

Zoete aardappelpuree maken

Snel naar recept

Wat eten we vandaag nou weer? Zelf zoete aardappelpuree maken stond al een tijdje zat al even in mijn hoofd. Eigenlijk al de hele zomer terwijl ik keek hoe de zoete aardappel planten aan het groeien waren. En die hebben we laatst geoogst. Met deze oogst hadden we nog niets gedaan en stond nog steeds in de keuken en van de buurman op de tuin kreeg ik nieuw Zeelandse spinazie. Dat leek me best een combinatie met zoete aardappel puree. Die ik trouwens al heel lang niet meer had gemaakt. En ja het was geslaagd! En het combineerde helemaal geweldig met de licht pittige zelf gemaakte verse worst die ik ’s middags had gemaakt.

Zoete aardappel gezond?

Is zoete aardappel gezond vroeg Chase, en jazeker is zoete aardappel gezond. Het bevat veel vezels, een ruime hoeveelheid vitamine A en C en ook nog eens ijzer, kalium, magnesium en choline. Ook de vitamines B1, B2, B3 B6 en foliumzuur zijn in kleine hoeveelheid aanwezig in de zoete aardappel. Al met al een gezonde knol. Daarnaast zorgt zoete aardappel er ook voor dat je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. En is het een gezonde vervanger voor aardappelen.Klein recept voor de zoete aardappelpuree

Dit recept voor zoete aardappelpuree maakt geen grote portie. Het was voor ons ruim voldoende omdat we ook een grote hoeveel nieuw zeelandse spinazie hadden en die echt op moest. We hebben de zoete aardappelpuree dus echt als bijgerecht gebruikt. hou daar dus rekening mee met maken. Ik wil niet dat je met een lullige portie uitkomt!

Zoete aardappelpuree bewaren

Zoete aardappelpuree kun je 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren. Daarnaast kan je het ook goed invriezen. Mijn ervaring is dat het wel wat droog uit de vriezer kan komen. Dit is simpel op te lossen door een klein klontje boter toe te voegen als je de aardappelpuree opwarmt.

Veel liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *