Zwarte tomaten wanneer zijn ze rijp?

door | 23 nov,2022 | Blogs 2022, Moestuin, Oogsten, Tomaten | 0 Reacties

Bij zwarte tomaten is het soms lastig om te zien wanneer ze rijp zijn Indigo rose, Brandywine black en Tomaat Nightshade het zijn allemaal paars zwarte tomaten die zeker vallen in de categorie DeeDee’s favoriete tomaten! De meeste tomaten zijn niet in en in zwart maar vaak meer donker paars of neigend naar donker bruin. Maar de meeste zwarte tomaten hebben een heerlijke zoete en iets wat rokerige smaak. Maar wanneer zijn deze zwarte tomaten rijp? Het is bij deze zwarte tomaten lastig om te zien wanneer ze rijp zijn.

Voorzichtig knijpen

Voorzichtig in de tomaten knijpen kan je vertellen of de tomaat wel of niet rijp is. Een tomaat die niet rijp is voelt hard aan en geeft niet mee. Een rijpe tomaat, rood, paars of groen de kleur maakt hierbij niet uit geeft wat mee en kan je een klein beetje indeuken op het moment dat de tomaat rijp is.Focus op het rood in de tomaten

Zwarte tomaten wanneer rijp

Veel zwarte tomaten zijn niet volledig zwart of paars, maar hebben ook rood in zich. Bij een niet rijpe tomaat is dit stukje nog groen. Dit verkleurd geleidelijk aan naar oranje en vervolgens naar rood. Bij bijvoorbeeld Indigo roos kleurt de onderkant van de tomaat rood.

Veel liefs

Andere blogs over wecken

[blog_posts style=”bounce” cat=”278″ readmore=”Lees meer” badge_style=”square” image_height=”75%”]

Producten uit mijn webshop

[ux_products]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blogs

Producten